Antena 3 CNN Life Oameni Ea este Ioana, polițista care a prins un șofer cu o alcoolemie uriașă: ”Eram pe final de tură...” Modul surprinzător în care a acționat

Ea este Ioana, polițista care a prins un șofer cu o alcoolemie uriașă: ”Eram pe final de tură...” Modul surprinzător în care a acționat

Ioana este polițistă la Biroul Rutier Cluj și datorită ei o tragedie a fost evitată. Deși era pe final de tură și se pregătea să meargă acasă, apelul dispecerului 112 prin care i se spunea că un bărbat băut conduce haotic prin oraș a făcut-o să treacă imediat la acțiune.

Ea este Ioana, polițista care a prins un șofer cu o alcoolemie uriașă: ”Eram pe final de tură...” Modul surprinzător în care a acționat
Sursa foto: Facebook/Poliția Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Aug 2023   •   20:59

Un apel al dispecerului 112 a făcut-o pe Ioana, polițistă în cadrul Biroului Rutier Cluj, să acționeze imediat, cu toate că încheiase tura și se pregătea să meargă acasă: Un bărbat băut conducea pe străzile orașului.

Întreaga întâmplare a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Poliției Române. 

”Ea este Ioana, colega noastră…de la Cluj! 

…din spusele Ioanei, polițist la Biroul Rutier Cluj:

„Eram pe final de tură. Mă pregăteam să pornesc spre casă și aud apelul dispecerului 112: Un domn băut s-a urcat la volan și conduce haotic pe direcția orașului.

Culmea, direcția din care venea respectivul era traseul meu către casă. Care ar fi norocul…exact!  să ne intersectăm! Nici nu era greu de observat…Accelera și frâna, accelera și frâna.

M-am întors după el și, la aproximativ 1 km, era parcat pe partea dreaptă”, se arată în postarea publicată de Poliția Română pe Facebook.

Modul surprinzător în care a acționat

”Am oprit mașina în spatele lui. Imediat m-a observat și a venit aproape de mașina mea. Fiind în ținută militară, mi-am desfăcut părul, am acoperit gradele și mă făceam că îmi caut prin telefon, în speranța în care nu mă va observa și…Mi-a ieșit!!

Mi-am schimbat poziția puțin mai în față și imediat am sunat la dispeceratul 112.

În urma discuției, a sosit cel mai apropiat echipaj de la Secția 1 Poliție, colegi cărora le mulțumesc pentru sprijin!

M-am urcat cu ei în autospecială și am pornit, din nou, pe direcția pe care pornise și personajul nostru. După alte 5 minute de condus, îl vedem parcat pe partea opusă, dar și el pe noi.

A dat să plece, moment în care colegul de la volanul autospecialei l-a blocat.

A refuzat totul! Să colaboreze cu noi, să prezinte documentele, dar și să coboare din mașină.

Am fost nevoiți să îl scoatem cu forța și sa îl încătușăm. Alte 5 minute mai târziu, după ce s-a liniștit, aveam un rezultat de 1,24 mg/l alcool pur în aerul respirat, reținere permis de conducere și dosar penal.”

Teoretic, Ioana a încheiat tura la 22:00, practic la 23:00. Dar frumos! Foarte frumos!

Felicitări, Ioana!”, se mai arată în postarea publicată de Poliția Română.

 În doar câteva ore de la publicare, postarea a strâns mii de reacții și sute de comentarii. ”A prevenit un accident ce putea să aibă urmări grave. Felicitări!”, ”Felicitări! Jos pălăria în fața dumneavoastră” sunt doar câteva dintre comentarii.

Ea este Ioana, colega noastră…de la Cluj! ?? …din spusele Ioanei, polițist la Biroul Rutier Cluj: „Eram pe final de...

Publicată de Poliția Română pe Duminică, 20 august 2023

 

×
Subiecte în articol: politista sofer alcoolemie biroul rutier Cluj
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close