Antena 3 CNN Life Oameni „Fosta prietenă mi-a spus că fratele ei care a abuzat-o sexual facea parte dintr-o organizație teroristă...”

„Fosta prietenă mi-a spus că fratele ei care a abuzat-o sexual facea parte dintr-o organizație teroristă...”

„Fosta prietenă mi-a spus că fratele ei care a abuzat-o sexual facea parte dintr-o organizație teroristă...”
27 Iun 2018   •   14:36

Un bărbat cere sfartul Mariellei, experta în relații a publicației The Guardian, legat de o problemă mai rar întâlnită: „M-am născut în Belfast (Irlanda) în 1965. M-am îndrăgostit de o fată în 1983 și în acea perioadă ea s-a îndrăgostit de mine. Pe scurt, mi-a spus că fratele ei a abuzat-o sexual pe ea și cele două surori ale ei. Pe deasupra, acesta era implicat într-o organizație teroristă din acea perioadă. Acele vremuri erau cumplite, nu se poate înțelege. Amenințarea cu  moartea era constantă. Știam și știa că dacă aș fi raportat abuzul la poliție, aș fi fost ucis. Eram copii și ne-am despărțit după câțiva ani. Cu toate acestea abuzul încă mă deranjează chiar dacă am 52 de ani. Nu caut o soluție, cred că e timpul fie să-mi recunosc eșecurile sau să fac ceva în legătură cu asta, chiar dacă nu știu dacă ăsta este răspunsul.”  

Mariella începe prin clarifica un lucru: sub nici o formă, felul în care bărbatul s-a confruntat cu această situație la numai 18 ani nu este un eșec. Din această situație se poate învăța, însă nu este nimic ce poate fi schimbat, sau cineva care poate fi învinovățit, mai ales din cauza regimului dur din acea vreme. „Nostalgia pentru o dragoste pierdută, din trecut, împreună cu o problemă ce nu a putut fi abordată în acel moment pare să fi determinat o grămadă de remușcări, dar este o situație pe care în acea vreme nu aveai cum să o schimbi”, spune Mariella.  

Experta spune că este foarte probabil ca el să nu fie singurul cu remușcări legate de acea perioadă, iar fosta prietenă, aflându-se la o vârstă apropiată, se poate confrunta cu aceleași sentimente. Chiar dacă abuzul nu mai poate fi raportat, o soluție bună ar fi să încerce să ia legătură cu femeia. „Acum, aflându-se la o vârstă apropiată, fosta ta prietenă ar putea fi, de asemenea, preocupată despre abuzul din copilărie. Știți unde este și ce s-a întâmplat cu ea? Un simplu act de prietenie și reconectarea ar putea fi un gest pozitiv, de bunătate. Posibilitatea de a vorbi despre lucruri ar putea fi benefică și ar fi o ocazie bună să îi arătați că sunteți acolo pentru ea.” 
  
Mariella adaugă că este de admirat faptul că încă se gândește la această experiență, dar din păcate regimul din acea perioadă nu face posibil ca abuzul să fie tratat ca o crimă, iar singurul lucru care rămâne de făcut este să arate că este lângă ea. „Faptul că încă mai trăiți frământat de această experiență este un motiv suficient pentru a menține prietenia. Poate că ea a găsit o cale de a se împăca cu evenimentele din copilăria ei, deci, dacă ea alege să nu se întoarcă în trecut, este alegerea ei. Să arătați că sunteți lângă ea este probabil cel mai bun lucru pe care îl puteți face face și, în timp ce poate nu vei fi primit cu entuziasm, în loc să regreți ceea ce a fost imposibil de evitat în trecut, puteți avea o atitudine pozitivă, și să va aflați într-o poziție din care puteți ajuta.”

Sursă: The Guardian  
  

×
Subiecte în articol: marturisiri abuz sexual
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close