Antena 3 CNN Life Patru tehnici de relaxare cu efect surprinzător. Meditaţia este una dintre ele

Patru tehnici de relaxare cu efect surprinzător. Meditaţia este una dintre ele

Patru tehnici de relaxare cu efect surprinzător. Meditaţia este una dintre ele
de O.P.    |    29 Oct 2014   •   13:06
Se spune ca gestionarea stresului este cheia catre un stil de viata sanatos. Efectul relaxarii este acela de imbunatatire a calitatii vietii, scazand stresul si oboseala. Metodele de relaxare sunt numeroase, iar unele dintre ele surprinzator de simple.

 

Meditatia

Asa cum afirma psihologii, practicarea zilnica a meditatiei (chiar si cateva minute pe zi) ajuta la eliberarea anxietatii. Meditatia zilnica poate modifica caile neuronale ale creierului, facandu-te mai rezistenta la stres.

Procedeul este unul cat se poate de simplu: stai dreapta cu ambele picioare pe podea, inchide ochii, concentreaza-te pe o afirmatie pozitiva cu privire la propria persoana. In tot acest timp incearca sa te eliberezi de gandurile care iti distrag atentia. Ia o pauza de cinci minute, timp in care sa te concentrezi pe respiratie. Stai dreapta, cu ochii inchisi, cu o mana pe abdomen ca sa simti aerul cum urca din abdomen pana in crestetul capului. Inverseaza procesul si expira pe gura.

 

Masajul

Atenueaza tensiunea, stresul, calmeaza durerile musculare, relaxeaza muschii incordati, indeparteaza starea de apatie si, nu in ultimul rand, ofera o senzatie de bine. Prin masajul de relaxare corpul este ajutat sa elimine toxinele, ducand astfel la imbunatatirea circulatiei sangelui si a limfei. Masajul induce o stare mentala pozitiva, micsoreaza anxietatea si depresia, imbunatateste capacitatea de concentrare si creeaza stari de relaxare profunda.


Continuarea pe lyla.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close