Antena 3 CNN Life Șapte lucruri despre care nu trebuie să vorbești niciodată la locul de muncă

Șapte lucruri despre care nu trebuie să vorbești niciodată la locul de muncă

Șapte lucruri despre care nu trebuie să vorbești niciodată la locul de muncă
04 Oct 2018   •   12:31

Oricât de apropiat ai fii de colegii de muncă, unele discuții trebuie evitate. Iată șapte subiecte sensibile, care pot duce la probleme: 

1. Cât de mult ți-ai urât ultimul job: Chiar dacă ți-ai urât fostul loc de muncă ar trebui să vorbești despre acea perioadă ca una plăcută. Dacă critici fostul loc, poate părea că ești imatur și nu îți asumi ce s-a întâmplat acolo și motivul pentru care ai plecat. 

2. Viziunile politice: Este recomandat să eviți discuțiile politice chiar dacă acesta este un subiect foarte comun. Totuși, biroul nu este locul potrivit pentru a avea astfel de discuții aprinse. 

3. Dacă îți cauți un job nou: nu este bine să discuți posibilitatea de a pleca cu colegii de muncă decât dacă ești absolut hotărât și nu te interesează daca află sau nu că îți dorești acest lucru. Nu știi niciodată cum cineva îți poate sabota planurile de viitor deci cel mai bine, ține această experiență privată. 

4. Probleme medicale: Nu este vorba de controlele de rutină ci de probleme mai grave de sănătate ale tale sau ale familiei. Aceste lucruri sunt private și trebuie spuse doar dacă îți afectează munca în mod direct. 

5. Detalii personale despre relația ta: este perfect normal să spui dacă ai sau nu o relație și să dezvăui data aniversării, dar nu împărtăși niciodată mai multe detalii și încearcă întodeauna să păstrezi un ton pozitiv. Dacă simți nevoia să discuți cu cineva despre probleme de relație, fă-o cu persone din afara locului de muncă. 

6. Probleme pe care le ai cu un coleg de muncă sau șeful: bârfele din birou se răspândesc cu viteza luminii și o mică discuție poate ajunge să te coste o promovare sau chiar job-ul. 

7. Strategia companiei: abține-te din a discuta strategia urmată de firma la care lucrezi chiar dacă nu ești de acord cu ea pentru că într-o zi ai putea ajunge să fi într-o poziție în care este treaba ta să conduci. 

Sursă: HuffPost

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close