Antena 3 CNN Life Skinimalism – noua tendință în rutina de înfrumusețare

Skinimalism – noua tendință în rutina de înfrumusețare

Anul acesta este la modă minimalismul în ceea ce privește rutina de îngrijire și înfrumusețare a feței. Având în vedere restricțiile impuse, inclusiv masca de protecție obligatorie, nu se mai poartă look-uri ultra-sofisticate și machiaj dramatic.

Skinimalism – noua tendință în rutina de înfrumusețare
de Georgiana Adam    |    02 Mar 2021   •   17:08

În 2021, tendința în materie de frumusețe poate fi definită prin „skinimalism”, un termen rezultat din contragerea cuvintelor englezești „skin” (piele) și „minimalism” (cu același sens în română). Aceasta implică folosirea unui număr mai mic de produse pentru îngrijirea pielii, special adaptate noilor probleme cu care aceasta se confruntă – de exemplu, acneea ce poate apărea în zona acoperită de mască –, inclusiv a unor rețete făcute în casă. De asemenea, machiajul devine minimalist și se adaptează noilor vremuri. Pe scurt, o revenire la simplitate, la lucrurile de bază, cu mare accent pe calitatea produselor folosite. Așadar, spune la revedere tehnicilor de conturare a chipului și altora „invazive” și pune accent pe hidratarea și strălucirea pielii și pe machiajul ușor, care nu încarcă tenul.

Machiajul minimalist

În această perioadă, zona ochilor este cea pe care se pune cel mai mult accentul, iar pentru a combate contextul general sumbru, una dintre tendințe este cea a unui machiaj colorat și jucăuș. O a doua tendință este machiajul minimalist, mat, ambele trenduri având avantajul că pot fi ușor de adoptat de toată lumea.

Deoarece zona ochilor este singura parte a feței pe care o poți machia fără să îți faci griji cu privire la purtarea unei măști, ești liberă să îți pui imaginația la contribuție. Cel mai simplu machiaj se obține cu ajutorul eyeliner-ului și al unor farduri de ochi în tonuri nude, neutre. O altă opțiune în materie de machiaj al ochilor este culoarea puternică. Ai nevoie de o pensula machiaj ochi si sprancene pentru a aplica inițial pe pleoape un primer, care contribuie la intensificarea culorilor. Și pentru că fardurile viu colorate tind să sublinieze semnele de oboseală, vei mai avea nevoie de un corector.

Multe femei au renunțat la ruj în această perioadă, pentru a evita atât petele de pe interiorul măștii, cât și cele de pe față. Cea mai bună alegere este un ruj mat, care este mult mai rezistent, pentru că nu se întinde cu ușurință, însă care se aplică pe buzele bine hidratate în prealabil. În ceea ce privește culoarea, nuanțele îndrăznețe de roșu și nude sunt cele la modă.

Rutina de îngrijire de bază

În ceea ce privește îngrijirea tenului, optează pentru produse care au o listă scurtă de ingrediente. Vei reduce astfel numărul de substanțe active și de molecule pe care le aplici pe piele în fiecare zi. Pielea nu are filtru, absoarbe totul și nu știe cum să descompună anumite ingrediente sintetice, care pot ajunge în sânge, țesutul adipos și chiar în laptele matern. Limitează, de asemenea, numărul de produse utilizate, în special pentru a evita acumularea în organism a unor cantități mari de conservanți. Un produs demachiant de calitate, un ulei vegetal multifuncțional, o cremă hidratantă potrivită tipului tău de piele, dar și tratamente cosmetice realizate în casă, precum măștile pentru față, sunt mai mult decât suficiente, potrivit principiilor îngrijirii minimaliste.

Pune pielea în modul „pauză”

Această nouă tendință implică, la fel ca postul alimentar, să iei o pauză totală sau parțială în rutina ta de îngrijire și înfrumusețare. Această pauză permite pielii să-și recapete funcțiile esențiale și să se protejeze. Poți face acest lucru într-un weekend, când nu aplici absolut nimic pe piele, sau o poți face o dată la câteva nopți, când, după demachiere, nu mai folosești niciun fel de alt produs. Este posibil să simți inițial că tenul tău a devenit mai uscat, dar, după câteva săptămâni, totul va reveni la normal, pielea recâștigându-și echilibrul. 

Aceste obiceiuri nu sunt recomandate în cazul pielii cu diverse probleme medicale, pentru care se urmează un tratament, precum cea atopică sau afectată de acnee ori eczeme.

Sursă foto: Shutterstock

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close