Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Alimente care devin toxice dacă le reîncălzești

Alimente care devin toxice dacă le reîncălzești

Alimente care devin toxice dacă le reîncălzești
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Sep 2017   •   21:59

Spanacul, ciupercile, ouăle sau ţelina sunt câteva dintre alimentele pe care nu este recomandat să le reîncălzeşti. În afara faptului că ele vor fi complet lipsite de nutrienţi, mai conţin anumite substanţe care se transformă în unele care pun în pericol sănătatea.

Eva.ro îți recomandă să eviţi să reîncălzeşti aceste alimente:

Omleta - Dacă ţi-a mai rămas omletă sau ouă jumări de la micul dejun ar fi de preferat să nu le încălzeşti pentru a le consuma la prânz sau cină. Trebuie să ştii că ouăle devin toxice dacă le reîncălzeşti. Astfel că ar fi de preferat să le consumi la aceeaşi masă sau să-ţi prepari un sandviş cu omleta rece.

Ţelina - Nu este recomandat să o reîncălzeşti, deoarece conţine nitraţi care se transformă în substanţe cancerigene. Dacă prepari supă cremă de ţelină vei putea să o consumi şi rece fără să fii nevoită să o reîncălzeşti.

Citește continuarea pe eva.ro.

×
Subiecte în articol: mic dejun omleta
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close