Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Alimentul care previne apariţia cancerului. "Sunt fructele-vedetă ale toamnei". Iată cum trebuie să le consumi

Alimentul care previne apariţia cancerului. "Sunt fructele-vedetă ale toamnei". Iată cum trebuie să le consumi

Alimentul care previne apariţia cancerului. "Sunt fructele-vedetă ale toamnei". Iată cum trebuie să le consumi
de O.P.    |    25 Sep 2014   •   08:05

De la roşu şi alb la violet, de la varianta fără seminţe la jeleu, gem, suc, vin şi stafide, strugurii pot fi consumaţi într-o varietate de modalităţi şi au multiple beneficii pentru sănătate.

Fructele-vedetă ale toamnei, cunoscute şi sub denumirea de "supermâncare", au o istorie de 8.000 de ani, primele podgorii fiind cultivate pe teritoriile care formează acum Orientul Mijlociu. Strugurii au un număr impresionant de beneficii pentru sănătate, printre care şi unele mai puţin cunoscute, după cum informează site-ul medicalnewstoday.com: prevenirea cancerului, a bolilor de inimă şi a tensiunii arteriale ridicate.

Strugurii au un nivel ridicat de apă şi sunt buni pentru hidratare. Fructele şi legumele cu multă apă sunt dense în nutrienţi, ceea ce înseamnă că oferă o cantitate mare de nutrienţi esenţiali, având în acelaşi timp puţine calorii. Strugurii conţin 70 de mililitri de lichid pe cană.

Strugurii conţin antioxidanţi puternici cunoscuţi sub denumirea de polifenoli, care pot încetini sau preveni multe tipuri de cancer, inclusiv cel de esofag, plămâni, gură, farinx, pancreas, prostată şi colon.

Resveratrolul regăsit în vinul roşu, cunoscut pentru beneficiile pentru inimă, este un tip de polifenol conţinut de coaja strugurilor roşii.

×
Parteneri
Ciolacu: Trebuie făcute deduceri pentru impozitarea muncii
x close