Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Câte calorii consumi în timpul unei partide de sex. Schimbă poziția și pierzi mult mai multe

Câte calorii consumi în timpul unei partide de sex. Schimbă poziția și pierzi mult mai multe

 Câte calorii consumi în timpul unei partide de sex. Schimbă poziția și pierzi mult mai multe
03 Noi 2017   •   13:33

Suntem siguri c-ai mai citit și tu despre câte calorii arzi în timpul sexului și că, poate, ți-a trecut și ție prin cap să sari peste o oră de sală gândindu-te că aceleași calorii le arzi printr-o partidă de sex, scrie clickpentrufemei.ro.

Eh, dac-ar fi atât de simplu ce bine-ar fi! Adevărul e că știința ne contrazice din nou și ne spune că nu, nu, putem sări peste ora de sport doar pentru că facem sex în mod regulat și, astfel, oricum consumăm calorii. Un studiu recent spune că 25 de minute de sex ard 100 de calorii la bărbați și 69 la femei. Compară asta cu 30 de minute de alergat ușor, timp în care arzi 213 calorii, în timp ce bărbații ar arde în jur de 276. Concluzia e următoarea: dacă vrei să slăbești nu te baza pe sex și, în orice caz, nu uita de banda de alergare.

Schimbă-ți poziția și arde mai multe calorii!

Potrivit unui raport publicat de New England Journal of Medicine, bărbații ard cam 21 de calorii în timpul unei partide de 6 minute de sex (femeile n-au fost incluse în acest studiu). Dacă nu ești foarte impresionată de aceste cifre, lasă-ne să-ți spunem că o simplă schimbare a poziției în timpul unei partide de sex îți poate îmbunătăți tonusul fizic. Dacă stai deasupra, încearcă să-ți miști șoldurile ca o dansatoare din buric. Nu doar că se simte excelent, dar, practic, zici că ești la sală. Poți să încerci și mișcări de sus în jos, un exercițiu foarte bun pentru coapse și mușchii fesieri, care te poate scăpa de 207 calorii.

×
Subiecte în articol: cupluri relatii
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close