Antena 3 Life Viață sănătoasă Credeai că sunt 100% naturale? Industria alimentară a umplut măslinele cu E-uri

Credeai că sunt 100% naturale? Industria alimentară a umplut măslinele cu E-uri

05 Mai 2017   •   08:56
Credeai că sunt 100% naturale? Industria alimentară a umplut măslinele cu E-uri
Sursa foto: Foto: Pixabay

Măslinele au ajuns să facă parte din meniul tradiţional al românilor când vorbim de aperitive, dar prea puţini ştiu că „industria alimentară modernă” a băgat în malaxorul său şi acest străvechi aliment. Oferta este extrem de bogată şi consumatorii au de unde alege: măsline colorate forţat, garnisite cu E-uri, sărate în exces sau scăldate în oţet. Denumirile sub care se vinde acest tip de produs nu oferă însă informaţiile de bază necesare alegerii în cunoştinţă, aşa că doar aspectul şi gustul dictează alegerea.

Piața acestui tip de produs este formată în proporţie de 40% din măsline colorate artificial. Măslinele înnegrite prin oxidare sunt obținute din măsline verzi sau blonde cu ajutorul lactatului feros (E585) şi gluconatul feros (E579), doi aditivi alimentari care pot afecta în mod grav mucoasa gastrică, relevă un studiu realizat în ultima decadă a lunii aprilie de către Asociația Pro Consumatori (APC) şi în cadrul căruia s-au analizat 20 de sortimente de măsline comercializate în sistem vrac sau ambalate în recipiente din sticlă sau tablă, scrie jurnalul.ro.

Mai multe, aici

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close