Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Creierul este afectat foarte tare daca fumezi. Rezultatele acestui studiu sunt îngrijorătoare

Creierul este afectat foarte tare daca fumezi. Rezultatele acestui studiu sunt îngrijorătoare

Creierul este afectat foarte tare daca fumezi. Rezultatele acestui studiu sunt îngrijorătoare
de O.P.    |    11 Dec 2014   •   13:33
Colesterolul ridicat, fumatul si diabetul nu afecteaza doar inima, caci orice forma de afectiune cardiaca are un impact negativ si asupra creierului.


Un studiu publicat recent in revista de specialitate “Stroke” arata ca factorii despre care se stie ca cresc riscul aparitiei bolilor de inima afecteaza si buna functionare a creierului, inclusiv la persoane care nu au depasit inca varsta de 35 de ani.


“Ceea ce este rau pentru inima este rau si pentru creier”, atrage atentia doctorul Hanneke Joosten, unul dintre cercetatorii care au participat la studiu.


La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta dupa ce au analizat peste 3.700 de persoane cu varste cuprinse intre 35 si 82 de ani. Tuturor participantilor la studiu li s-au efectuat analize prin care s-a putut stabili starea de functionare a functiilor cognitive si a memoriei. Totodata, voluntarii au fost supusi unui test prin care medicii au putut stabili care sunt riscurile sa sufere de un incident cardiac in urmatorii zece ani.


Rezultatele cercetarii au aratat ca exista o stransa legatura intre sanatatea inimii si cea a creierului.

Continuarea pe Lyla.ro


×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close