Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce trebuie să urci scările pe jos în fiecare zi. Ce spun medicii

De ce trebuie să urci scările pe jos în fiecare zi. Ce spun medicii

De ce trebuie să urci scările pe jos în fiecare zi. Ce spun medicii
de O.P.    |    24 Sep 2014   •   08:20

Persoanele cu risc sau care suferă de gonartroză trebuie să încerce să depășească zilnic 6.000 de pași, adică să meargă circa 5 km, pentru a reduce probabilitatea unei limitări funcționale, cum ar fi dificultate la ridicare sau la urcatul scărilor.

O echipă de la Universitatea Massachusetts a ținut sub observație doi ani un grup de circa 2.000 de pacienți afectați de artroză a genunchiului diagnosticată sau care — pe baza unei evaluări inițiale — prezentau o mare probabilitate să dezvolte această boală a articulațiilor. Studiul este publicat în Arthritis Care & Research și preluat de passionsante.be. Distanța parcursă zilnic a fost măsurată cu podometrul.

Rezultatul arată că 6.000 de pași efectuați zilnic constituie pragul de referință pentru identificarea celor care prezintă o limitare funcțională. Fiecare tranșă de 1.000 de pași suplimentari se asociază cu o reducere cu 16% a riscului de handicap major.

Această observație ar trebui să le atragă atenția celor care merg puțin, fiindcă artroza genunchiului afectează o mare parte a populației, îndeosebi după 50 de ani, iar sedentarismul are și el un rol în apariția ei.

×
Parteneri
Ultimele informaţii despre starea lui Florin Piersic
x close