Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Mănânci fasole verde sau galbenă? Care este, de fapt, mai sănătoasă

Mănânci fasole verde sau galbenă? Care este, de fapt, mai sănătoasă

Mănânci fasole verde sau galbenă? Care este, de fapt, mai sănătoasă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    24 Mai 2017   •   15:32

Fasolea verde şi cea galbenă sunt înrudite, au un gust foarte asemănător, precum şi cantitatea de substanţe nutritive, însă este vorba de două plante diferite care fac parte din aceeaşi specie.

Culoarea galbenă a păstăilor vine de la flavonoidele (substanțe cu efecte antiinflamatoare și antioxidante) pe care le conține, iar culoarea verde – de la conținutul mare de clorofilă (care are o acțiune depurativă, antitoxică), potrivit Realitatea.net.

100 g de fasole păstăi are doar 24 kcal, iar combinaţia de celuloză, acid folic, magneziu şi potasiu micşorează riscul stopului cardiac.
 

×
Subiecte în articol: fasole
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close