Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă "Medicina ar putea fi aruncată în Evul Mediu". 10 MILIOANE de oameni ar putea fi UCIŞI de ele

"Medicina ar putea fi aruncată în Evul Mediu". 10 MILIOANE de oameni ar putea fi UCIŞI de ele

"Medicina ar putea fi aruncată în Evul Mediu". 10 MILIOANE de oameni ar putea fi UCIŞI de ele
de O.P.    |    12 Dec 2014   •   08:15

Bacterii rezistente la antibiotice care provoacă boli precum E.coli, salmonela, malaria sau tuberculoza ar putea ucide 10 milioane de oameni pe an până în 2050 dacă nu se face nimic pentru oprirea proliferării lor galopante, arată un raport realizat la cererea guvernului britanic, după ce premierul David Cameron a avertizat că rezistența antimicrobiană ar putea "arunca medicina înapoi în Evul Mediu'', informează joi Reuters și DPA.

Numai în Europa și Statele Unite, în jur de 50.000 de oameni mor în fiecare an din cauza infecțiilor cauzate de forme rezistente ale unor bacterii, iar dacă până în 2050 nu se face nimic în această privință, numărul victimelor ar putea crește la 10 milioane pe an, a spus, într-o conferință de presă la Londra, economistul Jim O'Neill, care a condus cercetarea.

Potrivit acestuia, o tulpină de E.coli a devenit deja netratabilă din cauza rezistenței la carbapeneme, cea mai puternică formă de antibiotice existentă. Malaria și HIV, virusul care provoacă SIDA, devin, de asemenea, din ce în ce mai greu de tratat.

Totodată, intervențiile chirurgicale, cezarienele, chimioterapia și operațiile de transplant ar fi mult mai riscante sau chiar imposibile dacă nu ar exista antibiotice eficiente.

În raportul său, O'Neill a avertizat de asemenea că, în lipsa unei soluții pentru tratarea infecțiilor rezistente la antibiotice, pierderile în termeni economici la nivel global se vor ridica la 100 de trilioane de dolari până în 2050.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close