Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Studiu ŞOCANT despre femeile GRAVIDE. Ce se întâmplă cu bebeluşul, dacă mama se MACHIAZĂ în timpul sarcinii

Studiu ŞOCANT despre femeile GRAVIDE. Ce se întâmplă cu bebeluşul, dacă mama se MACHIAZĂ în timpul sarcinii

Studiu ŞOCANT despre femeile GRAVIDE. Ce se întâmplă cu bebeluşul, dacă mama se MACHIAZĂ în timpul sarcinii
de O.P.    |    12 Dec 2014   •   10:07

Un studiu controversat sugerează o legătură între machiajul folosit de femeile gravide şi nivelul mai scăzut de inteligenţă al copiilor lor.

Cercetătorii din New York au analizat impactul unor chimicale din produsele de machiaj, numite ftalaţi. Aceste substanţe modifică echilibrul hormonal natural şi se găsesc aproape în orice produs.

În cadrul studiul au fost analizaţi 4 ftalaţi, care se găsesc în ojă, în ruj, în fixativul de păr şi în unele săpunuri. Apoi ei au monitorizat evoluţia a 328 de femei şi a copiilor lor, toţi provenind din familii cu venituri modeste, scrie descoperă.ro. Femeile gravide au dat mostre de urină în ultimele 3 luni de sarcină, pentru a se măsura nivelul de chimicale din organismul lor.

Copiii mamelor care au fost expuse la compuşii ftalaţi DnBP şi DiBP au avut un IQ cu 6-7 puncte mai mic comparativ cu copiii femeilor care au avut un nivel mai scăzut de chimicale în corp.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close