Antena 3 CNN Actualitate Nu scăpăm de ploile abundente și vijelii! Ce spun meteorologii

Nu scăpăm de ploile abundente și vijelii! Ce spun meteorologii

Avem în vigoare o informare meteorologică de vreme rea. Este aceeași informare de zilele trecute pe care meteorologii au tot prelungit-o, de data aceasta până vineri, 29 mai.

Nu scăpăm de ploile abundente și vijelii! Ce spun meteorologii
Sursa foto: Hepta
28 Mai 2020   •   08:00

Astfel, în cea mai mare parte a ţãrii, vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã. Aceasta se va manifesta prin averse, cãderi de grindinã, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi vijelii.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 15...25 l/mp şi pe arii restrânse 30...40 l/mp.

Temperaturile vor fi sub cele obișnuite în această perioadă, 14-15 grade în estul Transilvaniei, și cel mult 22 de grade se vor atinge în zona Banatului. 

În Capitală se va menține o temperatură scăzută pentru sfârșitul acestei luni, după amiază fiind condiții ridicate de ploi. La noapte, temperatura va fi de 9 grade. 

Vineri vom avea parte de aceleași temperaturi, pe când sâmbătă, cei de la ANM spun că vom ajunge la 22 de grade, dar nu scăpăm de umbrele.

Duminică, temperaturile vor crește până la 23 de grade în Capitală.

La munte vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

×
Subiecte în articol: meteo vremea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close