Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase este sceptic în privinţa şanselor de reuşită ale Guvernului condus de Emil Boc

Adrian Năstase este sceptic în privinţa şanselor de reuşită ale Guvernului condus de Emil Boc

Adrian Năstase este sceptic în privinţa şanselor de reuşită ale Guvernului condus de Emil Boc
22 Dec 2008   •   15:13

Adrian Năstase este nemulţumit de modul în care social-democraţii au negociat cu democrat-liberalii împărţirea funcţiilor de conducere. Informaţia a fost postată chiar pe blogul politicianului. Liderul social-democrat este sceptic în privinţa şanselor de reuşită ale Guvernului condus de Emil Boc şi crede că un scandal politic este iminent.
Preşedintele Consiliului Naţional al social-democraţilor scrie pe blogul său că formula actuală a fost creată pentru ca Traian Băsescu să aibă un "'ţap ispăşitor" în lunile următoare. Totuşi, de dragul unităţii şi disciplinei de partid, Năstase va vota noul executiv, pe care îl numeşte "Guvernul Băsescu 2". Fostul prim-ministru este convins că şeful statului nu se va abate de la tradiţia de a lansa un scandal la fiecare început de an.
"Dacă are nevoie de ţapi ispăşitori, atunci ar trebui să îi caute când se uită dimineaţă în oglindă. Dar, cum îl ştim cu toţii, Traian Băsescu va evita, prin orice mijloace, să îşi asume clar vreo formă de paternitate pentru actualul parteneriat", mai scrie Nastase.
Liderul PSD aruncă săgeţi şi către unii colegi de partid. Năstase le solicită celor "care în ultima vreme fac drumuri dese la Cotroceni" să nu uite că PSD a fost un partid hăituit, atacat şi sufocat în ultimii 4 ani.
Nemulţumiri sunt şi în privinţa modului în care PSD a negociat împărţirea funcţiilor. De exemplu, la Camera Deputaţilor, unde social-democraţii nu deţin nici preşedinţia, nici secretarul general, nici comisia juridică. "Un preţ care va fi plătit în următorii 4 ani", conchide Năstase.
Fostul premier crede că promisiunea pe care a primit-o Mircea Geoană, că va deveni vicepreşedinte al CSAT, nu se va concretriza, pentru că CSAT este o instituţie sub control parlamentar, iar Geoană, din postura de preşedinte al Senatului, s-ar afla în conflict de interese.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase PSD
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close