Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: Lăcomia din ultimii ani a creat excese şi Traian Băsescu este principalul responsabil

Adrian Năstase: Lăcomia din ultimii ani a creat excese şi Traian Băsescu este principalul responsabil

Adrian Năstase: Lăcomia din ultimii ani a creat excese şi Traian Băsescu este principalul responsabil
Sursa foto: stirea zilei
11 Mar 2009   •   20:52

Fostul premier PSD Adrian Năstase consideră că situaţia în care se află ţara noastră la ora actuală a fost generată de preşedintele Traian Băsescu şi guvernarea 2004-2008, şi, departe da a apărea ca un salvator, când propune un împrumut extern ca fiind singura soluţie la situaţia economică din ţară, preşedintele este de fapt "principalul responsabil".

"Băsescu ne dă lecţii de dirigenţie, în realitate situaţia dramatică în care ne găsim se datorează în mare măsură lui Traian Băsescu. În timpul guvernării 2004-2008 s-a trăit pe datorie. Acuma când s-a trezit Traian Băsescu, pune pe toată lumea să plătească." spune Adrian Năstase.

"România nu mai are credibilitate sub aspectul investiţiilor posibile. Pentru a acoperi deficitul de cont curent ai nevoie de o acoperire, fie prin investiţii străine fie prin aceste împrumuturi. Dar suntem în această situaţie datorită lui Băsescu, care a încurajat anumite decizii care au fost păguboase." a daugă acesta, în emisiunea Ştirea Zilei, de la Antena 3.

Năstase explică şi riscurile la care se expune România în aventualitatea contractării unui împrumut extern. "Este extrem de important dacă nu cumva cei mai loviţi de acest acord sunt cei pe care îi reprezinţi. Cei de la FMI vor veni şi vor spune fie majoraţi taxele şi impozitele, fie reduceţi din cheltuieli. Aceste probleme trebuie discutate. Marele risc este o eventuală speculaţie asupra monedei şi de aceea cea mai mare parte a acestor bani vor merge spre BNR pentru a proteja cursul."


Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase şi analistul Ion Cristoiu au fost invitaţii Gabrielei Vrânceanu Firea la emisiunea Ştirea Zilei de miercuri, la Antena 3.


PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/stirea_zilei




Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close