Antena 3 CNN Politică Ambţiile PSD. 15 fotolii de europarlamentar şi preşedinţia României

Ambţiile PSD. 15 fotolii de europarlamentar şi preşedinţia României

Ambţiile PSD. 15 fotolii de europarlamentar şi preşedinţia României
Sursa foto: Mircea Geoana
22 Feb 2009   •   19:07

Social-democraţii au ambiţii mari pentru alegerile acestui an. Preşedintele PSD Mircea Geoană spune că partidul său şi-a propus să câştige 15 locuri la europarlamentare, dar şi preşedinţia României. Liderul PSD a atras atenţia că alegerile acestui vor creiona harta politică a ţării pentru mulţi ani de acum încolo. Geoană a vorbit şi despre planul anticriză al Guvernului, pe care îl consideră insuficient de bine conturat.
Liderii PSD nu renunţă la lupta politică pentru alegerile de anul acesta, deşi deocamdată împart puterea cu democrat-liberalii. Preşedintele PSD, Mircea Geoană speră ca partidul pe care îl conduce să câştige atât alegerile prezidenţiale cât şi pe cele europarlametare.
"Ambiţia mea este ca PSD să aibă 15 europarlamentari şi să câştige prezidenţialele. Alegerile europarlamentare şi prezidenţiale reprezintă pentru PSD un moment de cumpănă. (...) Sub nicio formă PSD nu va renunţa la competiţia electorală, ci vom avea în acest an cea mai importantă ofensivă politică, ideologică şi organizatorică. Ambiţia mea şi a PSD este să dăm 15 europarlamentari şi să câştigăm preşedinţia în toamnă?, a spus liderul social-democrat. În prezent, PSD are 10 europarlamentari.
În ceea ce priveşte programul anticriză al Guvernului, Geoană spune că documentul nu este suficient de bine conturat. Declaraţia lui Geoană vine după ce liderul liberal, Călin Popescu Tăriceanu, remarca public că actuala coaliţie de guvenare nu are şanse de supravieţuire după alegerile prezidenţiale, tocmai din cauza tensiunilor interne. De altfel, şi premierul Emil Boc declara că actualul Guvern, bazat pe parteneriatul dintre PSD şi PDL, nu îşi justifică existenţa dacă nu rezolvă şi problemele structurale de modernizare a României.
Antena 3

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close