Antena 3 CNN Politică Antonescu: Preşedintele ar fi trebuit să invite partidele la discuţii pe tema crizei, nu a Constituţiei

Antonescu: Preşedintele ar fi trebuit să invite partidele la discuţii pe tema crizei, nu a Constituţiei

Antonescu: Preşedintele ar fi trebuit să invite partidele la discuţii pe tema crizei, nu a Constituţiei
Sursa foto: Crin Antonescu
15 Mar 2010   •   13:00

Preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să convoce partidele parlamentare la consultări pe probleme mai stringente decât revizuirea Constituţiei, a declarat luni, liderul PNL, Crin Antonescu. Preşedintele liberal a reamintit că în prezent România are de rezolvat o criză economică, efectele sociale ale acesteia şi de găsit o soluţie la valul de proteste care se anunţă deja pentru zilele care vor urma.

?Cred că preşedintele ar fi trebuit să invite partidele parlamentare la discuţii pe tema crizei actuale nu a Constituţiei, pe tema valurilor de proteste care se anunţă deja? a comentat Antonescu demersul iniţiat de şeful statului.

Liderul PNL a precizat că el, Radu Stroe şi Victor Paul Dobre vor prezenta la Cotroceni punctele de vedere deja cunoscute pe tema revizuirii Constituşiei: bicameralism, reducerea numărului de parlamentari prin modificarea legii electorale şi alte aspecte care nu sunt strict legate de problema reducverii numărului de camei legislative.

În ceea ce priveşte proiectele de modificare a textului fundamental al ţării iniţiate de unii colegi de partid, precum Călin Popescu Tăriceanu şi Tudor Chiuariu, preşedintele PNL a precizat că deja a fost mandatată o comisie internă care să adune aceste proiecte şi să preia elementele comune pentru a da o formă finală viziunii liberale pe această temă.

?Există o comisie care a fost desemnată deja la şedinţa BPC de data trecută şi probabil că elemente comune din cadrul acestor proiecte se vor regăsi în forma finală a propunerilor noastre? a mai spus Antonescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, la doar un procent distanţă de înghețarea pensiilor
x close