Antena 3 CNN Politică Avem Ministru al Educaţiei. Băsescu a semnat revocarea din funcţie a lui Adomniţei şi numirea lui Anton Anton

Avem Ministru al Educaţiei. Băsescu a semnat revocarea din funcţie a lui Adomniţei şi numirea lui Anton Anton

Avem Ministru al Educaţiei. Băsescu a semnat revocarea din funcţie a lui Adomniţei şi numirea lui Anton Anton
07 Oct 2008   •   17:55

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi decretul de revocare din funcţia de Ministru al Educaţiei a lui Cristian Adomniţei şi cel de numire în această funcţie a lui Anton Anton. Ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Educaţiei va avea loc după publicarea în Monitorul Oficial a decretului de numire a acestuia, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a revocat din funcţie pe ministrul Educaţiei Cristian Adomniţei şi l-a propus pe Anton Anton, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), să preia conducerea ministerului. Propunerea a fost trimisă la Cotroceni pentru a fi aprobată. Prorector al Universităţii de Construcţii şi fost coleg de catedră cu premierul, Anton a acceptat deja oferta, spunând că s-a întâlnit, marţi dimineaţă, cu Tăriceanu, care i-a propus să preia fotoliul de la Ministerul Educaţiei, anunţă Mediafax. Anton Anton declarase cotidianului "Gândul" că a prelua mandatul de ministru "pentru două-trei luni, înseamnă sinucidere politică", dar spune că a precizat că a acceptat, pentru că nu este un om politic.
De cealaltă parte, Cristian Adomniţei, a declarat, marţi, agenţiei Mediafax, că a aflat "pe diferite surse" că i s-a propus lui Anton Anton funcţia de ministru al Educaţiei. Adomniţei spune că nu a discutat cu premierul, dar că nu se "agaţă de scaun".
"Am aflat şi eu de această informaţie, pe diferite surse, nu am avut încă o discuţie cu primul-ministru, dar, cum am spus şi ieri, nu am lăsat impresia că sunt agăţat de scaun", a declarat Adomniţei, pentru Mediafax.
Primul ministru spunea că Adomniţei şi parlamentarii liberali care au votat în favoarea majorării salariilor profesorilor au înţeles că au procedat greşit susţinând o astfel de măsură şi vor trebui să plătească pentru această decizie.
Sursă foto: www.marketwatch.ro

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close