Antena 3 CNN Politică Băsescu: Dan Nica să cureţe ministerul de Interne de persoane care nu îşi au locul acolo

Băsescu: Dan Nica să cureţe ministerul de Interne de persoane care nu îşi au locul acolo

Băsescu: Dan Nica să cureţe ministerul de Interne de persoane care nu îşi au locul acolo
Sursa foto: traian basescu
12 Feb 2009   •   10:05

Este o onoare să vin în faţa responsabililor de activitatea Ministerului Administraţiei şi internelor pentru a investi noul ministru. Faptul că pentru prima dată noul ministru este şi vicepremier simbolizează şi importanţa pe care guvernul o dă Administraţiei şi Internelor, a declarat preşedintele Traian Băsescu, cu ocazia discursului susţinut la preluarea ministerului de Interne a noului ministru Dan Nica. Şeful statului spune că are încredere în Dan Nica şi îl îndeamnă să ia toate măsurile neesare pentru ca sistemul pe care îl conduce să devină mai eficient, inclusiv să elimine persoane care nu îşi au locul acolo.
În ultimul timp, se petrec tot felul de evenimente în interiorul structurilor interne, precum situaţia de la Piteşti, aminteşte preşedintele. Aceste balansări de probleme în interior şi exterior arată că problema este la oameni, nu la sistem. Trebuie să curăţam sistemul, nu să îl acuzăm, spune şeful statului.
Am foarte mare încredere în institutia Administraţiei şi Internelor, a declarat Băsescu. Să nu o pierdeţi. Este foarte importantă în perioada de criză economică.
În acelaşi timp, preşedintele a amintit că nu trebuie să judecăm structurile statului după ?întâmplări?, pentru că astfel de ?întâmplări? se petrec în toate zonele activităţii sociale şi economice. Nu există sisteme perfecte, asigură şeful statului. Totuşi, pentru ca sistemul să fie unul eficient, trebuie ca noua conducere să îi elimine pe cei care nu îşi au locul în minister.
În acelaşi timp, Traian Băsescu avertizează că procesul de descentralizare trebuie să continue, iar nivelul de autonomie al comunităţilor locale să crească. Ordinea publică trebuie să fie controlată de responsabilii locali . Oridinea publică este o chestiune care ţine de confortul comunităţii şi nu poate fi controlată de la Bucuresti, spune preşedintele. "Autonomie locală, da, autonomie teritorială, niciodată", a încheiat şeful statului.
Dan Nica promite că activitatea acestui minister va avea coordonate simple. În lupta dintre poliţie şi infractor va câştiga mereu poliţia. Jandarmeria va deţine controlul în stat, nu criminalii. Frontierele ţării vor fi bine apărate. De toţi cei care nu ar trebui să iasă din ţară de va ocupa polţiia de frontieră.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close