Antena 3 CNN Politică Băsescu, despre ?mogulii? din presă: ?Au pescuit în anii 90! Gata! Nu mai merge!?

Băsescu, despre ?mogulii? din presă: ?Au pescuit în anii 90! Gata! Nu mai merge!?

Băsescu, despre ?mogulii? din presă: ?Au pescuit în anii 90! Gata! Nu mai merge!?
Sursa foto: Trian Basescu
11 Mar 2009   •   17:09

Preşedintele Traian Băsescu nu este supărat pe ziariştii de jos, ci pe mogulii din presă care "s-au îmbogăţit în anii '90", şi au în prezent un interes ca românii să fie cât mai dezbinaţi în această perioadă de criză pentru că "le este foame să pescuiască din nou în vremuri tulburi". Prezent la radio-ul public, şeful statului a criticat patronii a două grupuri media care promovează atacurile politice la adresa sa. El s-a arătat şocat de afirmaţiile patronului media, Sorin Ovidiu Vântu, care a susţinut că are mai mult de o sută de oameni infiltraţi în zona guvernamentală.

"Eu nu generalizez, vorbesc de două trusturi de presă ale căror patroni au un interes fundamental - oamenii ăştia s-au îmbogăţit pe vremuri de ape tulburi şi le plac tare mult apele tulburi-ei ar face orice să fim cât mai dezbinaţi cu putinţă în această perioadă de criză, pentru că ei pescuiesc bine în perioade de decredibilizare a instituţiilor statului, a oamenilor politici", a precizat şeful statului, miercuri, la postul public de radio.
Preşedintele a dat ca exemplu politica celor două trusturi de presă vizate, care promovează atacurile săptămânale venite "de la personaje şi persoane şi personalităţi din PSD".

"Din ianuarie şi până acum am tăcut tot timpul, nu am răspuns niciunei afirmaţii, deşi trustul feneist şi trustul crescentian le-au promovat, le dădeau la deschidere de jurnale şi emisiuni şi am îndrăznit să răspund unei obrăznicii alaltăieri. "Preşedintele a declanşat războiul lumilor!", numai pentru că am îndrăznit să răspund. Pentru patronii acestor trusturi esenţa vieţii lor este ca preşedintele să treacă, să vină vremuri tulburi, românii profund dezbinaţi şi ei să pescuiască din nou. Le e foame să pescuiască din nou în vremuri tulbruri. Au pescuit în anii 90! Gata! Nu mai merge!" a mai spus Băsescu.

Şeful statului s-a arătat uimit şi de afirmaţiile unuia dintre "mogulii" trusturilor de presă care "vroia să arate cum este el Dumnezeul patriei", spunând că are, în strcuturile statului, 150 de oameni ( intervenţia lui Sorin Ovidiu Vântu în cadrul unei ediţii speciale a RTV - n.r.). "Păi, cum domnule mogul ? Să se apere statul de tine, când tu ai 150 de oameni în interiorul instuţiilor statului?", a întrebat preşedintele, criticând "cinismul mogulului" şi avertizându-l pe Vântu că s-a terminat perioada când "statul era lacheul său".

În opinia lui Băsescu, acei 150 de oameni pe care "mogulul" îi are în structurile statului nu sunt aleşi pe criterii de performanţă, ci sunt primii 150 de corupţi care îşi vor servi stăpânul.

Preşedintele a ţinut să sublinieze că supărarea sa nu-iinclude pe ziariştii care lucrează la aceste trusturi. "Eu nu culpabilizez, nu învinuiesc ziariştii celor două trusturi în bloc, pe unii îi cunosc foarte bine şi sunt oameni oneşti, dar nu ei fac politica. Presa o fac cei care stau şi toată ziua generează emisiuni de discreditare", a conchis şeful statului.

Într-un comunicat remis miercuri, preşedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, precizează "În legatură cu acuzaţiile lui Traian Băsescu de astăzi, de la RRA, vizând faptul ca trustul Intact ar promova adversari politici ai preşedintelui, considerăm că invitaţia adresată şefului statului şi onorată în această seara, alături de multe alte invitaţii adresate şi neonorate de preşedinte, sunt cel mai clar argument că trustul Intact este deschis către toţi reprezentanţii politici, care au astfel posibilitatea de a-şi exprima punctul de vedere.?

Citiţi comunicatul Intact Media Group(pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close