Antena 3 CNN Politică Băsescu l-a rugat pe Văcăroiu să vegheze la funcţia prezidenţială, cât e el plecat în China

Băsescu l-a rugat pe Văcăroiu să vegheze la funcţia prezidenţială, cât e el plecat în China

Băsescu l-a rugat pe Văcăroiu să vegheze la funcţia prezidenţială, cât e el plecat în China
07 Aug 2008   •   09:22

Preşedintele României va participa vineri la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing. Traian Băsescu pleacă joi spre capitala Chinei şi se va întoarce duminică. În acest context, şeful statului a anunţat că l-a rugat pe preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, să "vegheze la funcţia prezidenţială cât timp se află la Beijing". "L-am rugat pe domnul preşedinte Văcăroiu să vegheze, deci nu s-a făcut transferul, l-am rugat să vegheze la funcţia prezidenţială", a spus Băsescu.

Preşedintele Senatului a confirmat că a stabilit o linie directă de comunicare cu şeful statului. "Lucrurile sunt foarte simple: am vorbit cu Traian Băsescu, mi-a spus că pleacă trei-patru zile în China la Jocurile Olimpice şi m-a rugat ca, în cazul în care apar evenimente deosebite, să mă ocup eu. Am stabilit şi o linie directă de comunicare", a precizat Văcăroiu pentru Mediafax.

Totodată, Văcăroiu a explicat că nu e nevoie de acte sau de o regulă pentru ca el să "vegheze la funcţia prezidenţială". "Există o înţelegere, o convenienţă, de câte ori pleacă şeful statului. Preşedintele Senatului, în calitatea sa de al doilea om din stat, preia automat aceste responsabilităţi pentru eventualele evenimente deosebite", a declarat Văcăroiu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close