Antena 3 CNN Politică Băsescu: Nu pot să consider decizia Curţii o victorie

Băsescu: Nu pot să consider decizia Curţii o victorie

Băsescu: Nu pot să consider decizia Curţii o victorie
07 Feb 2008   •   20:32

?Clasa politică românească arată acum ca o zoaie pe un geam? spune preşedintele Traian Băsescu. Invitat la televiziunea publică, şeful statului a vorbit despre nominalizarea Noricăi Nicolai la Ministerul Justitiei, dar şi despre schimbarea legii de funcţionare a CNSAS. În ceea ce priveşte decizia Curţii Constituţionale prin care Tăriceanu este obligat să numească o altă persoană la Justiţie, Băsescu o cataloghează drept ?proba incapacităţii de a colabora instituţional?. ?Nu consider asta o victorie?, a precizat preşedintele, adăugând că guvernul a obţinut prin ?ambiţie? doar blocarea instituţiilor.

"Decizia C.C. este proba incapacităţii de a colabora instituţional":  

?Pentru mine, subiectul Nicolai este închis?
?Putem să nu ne simpatizăm, dar să nu colaborezi instituţional este grav?, a continuat şeful statului. Deşi decizia Curţii a stârnit un adevărat val de polemici şi dezbateri, pentru Băsescu ?subiectul Nicolai este închis?. ?Este timpul ca premierul să înţeleagă că ambiţia nu înlocuieşte Constituţia?, a conchis preşedintele.

?Mi-a plăcut reacţia Guvernului la decizia privind CNSAS?
Cu totul altfel stă însă situaţia în ceea ce priveşte decizia Curţii privitoare la CNSAS. ?Este nepermis să scoţi dintre cei care trebuie verificaţi chiar candidaţii, în condiţiile în care suntem în an electoral?, a apreciat Băsescu. ?Mi-a plăcut însă reacţia Guvernului?, a adăugat el: ?vineri, legea CNSAS era declarată neconstituţională, iar luni Guvernul a promulgat ordonanţa de funcţionare a Consiliului?.

Preşedintele s-a declarat de acord ca justiţia să dea verdicte, iar CNSAS aviz. ?Punctul meu de vedere era ca legea Ticu să fie menţinută şi schimbat doar amendamentul potrivit căruia Consiliul are drept de aviz, în loc de decizie?.

?Ion Iliescu conduce Guvernul?
Şeful statului a vorbit la postul public şi despre faptul că PSD ar influenţa în mod major Guvernul. Traian Băsescu a precizat că nu a dorit să fie un preşedinte aşa cum a fost Ion Iliescu. Şi asta pentru că relaţia dintre fostul preşedinte Ion Iliescu şi premierul de atunci, Adrian Năstase, a fost ?o cârdăşie?, apreciază şeful statului. Criticile sale nu s-au oprit însă aici, preşedintele atacând Guvernul şi prin prisma relaţiilor pe care le are cu social-democraţii. ?Iliescu conduce Guvernul?, a concluzionat Băsescu.

?Preşedintele veghează la buna funcţionare a instituţiilor. Asta înseamnă câteva lucruri. În primul rând, să nu faci ca Iliescu şi Năstase. Iliescu ştia ce se întâmplă la Guvern, dar doar veghea; făcea pe plantonul la dormitor de 100 de soldaţi. Veghea şi apoi mergea să se culce. Eu veghez şi, atunci când mi se pare că o instituţie ca Guvernul nu funcţioneaza, o spun public?, a declarat Băsescu.

Subiectul Ciad - ?Nu voi accepta ca doi miniştri euforici să angajeze România?
Traian Băsescu a atacat şi subiectul trimiterii de trupe româneşti în Ciad. ?În niciun caz nu voi accepta ca, fără mandat, România să fie angajată în Ciad de un ministru de Externe şi unul al Apărării euforici, în luna noiembrie anul trecut?. Preşedintele a explicat că a primit o notă cu privire la această situaţie cu doar 2 zile înainte de sosirea lui Sarkozy la Bucureşti. ?Noroc că Sarkozy e mult mai inteligent decât cei din Guvern şi este responsabil?.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close