Antena 3 CNN Politică Boc: Viitorul președinte al PDL nu va fi neapărat şi candidatul la prezidenţiale

Boc: Viitorul președinte al PDL nu va fi neapărat şi candidatul la prezidenţiale

Boc: Viitorul președinte al PDL nu va fi neapărat şi candidatul la prezidenţiale
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Feb 2013   •   16:48

Fostul lider al PDL, Emil Boc, a declarat că viitorul preşedinte al partidului nu va fi neapărat şi candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale din 2014, dar acesta va da tonul în desemnarea respectivului.

Întrebat, miercuri, dacă viitorul preşedinte al PDL, care va fi ales la Convenţia Naţională a partidului, va fi şi candidatul formaţiunii pentru preşedinţia României, Boc a răspuns că nu trebuie pus semnul egalităţii între funcţia de preşedinte al partidului şi statutul de candidat la preşedinţie.

”Nu neapărat trebuie pus semnul egalităţii. E clar că cine va avea funcţia de preşedinte al PDL va trebui să dea semnalul decisiv pentru ceea ce înseamnă competiţiile viitoare, alegerile europarlamentare şi prezidenţiale. Dar nu în mod neapărat preşedintele partidului să fie şi candidatul la funcţia de preşedinte al României. Nu este o lege scrisă în Statutul PDL, o regulă scrisă, dar evident că va da tonul pentru desemnarea candidatului la funcţia prezidenţială în 2014”, a răspuns Boc, potrivit Mediafax.

În ceea ce privește preferințele pentru candidaţii la funcţia de preşedinte al PDL, Emil Boc a spus că aşteaptă să vadă toţi candidaţii, pentru că nu s-a încheiat depunerea candidaturilor.

Fostul lider al PDL a reiterat faptul că nu va candida la Convenţia Naţională pentru nicio funcţie de conducere în partid.

Actualul preşedinte al partidului, Vasile Blaga, şi-a anunţat luni candidatura pentru reconfirmarea la şefia partidului.

La rândul său, deputatul Elena Udrea a anunţat, marţi, că va candida la preşedinţia partidului.

Pe 9 ianuarie, Udrea spunea că nu va candida la şefia PDL, precizând însă că este nevoie de organizarea Convenţiei, pentru ca baza partidului să poată alege o echipă, care poate fi chiar şi a actualului preşedinte al formaţiunii.

Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea noii conduceri va avea loc pe 23 martie.

Citește și Cristian Preda: Nu îl susţin pe Blaga la alegerile din PDL. Şeful partidului a cedat presiunilor





×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close