Antena 3 CNN Politică Cazimir Ionescu: CNSAS riscă să devină o mare conservă

Cazimir Ionescu: CNSAS riscă să devină o mare conservă

Cazimir Ionescu: CNSAS riscă să devină o mare conservă
14 Feb 2008   •   14:39

Spiritele se încing la CNSAS. Unul dintre membrii Colegiului, Cazimir Ionescu, a avertizat că instituţia riscă să devină un simplu institut care păstează dosarele fostei Securităţi. Reprezentanţii CNSAS au discutat joi cu reprezentanţii partidelor politice despre reorganizarea conducerii CNSAS şi despre modul în care instituţia îşi va desfăşura în viitor activitatea. Concluzia dezbaterilor a fost că dosarele securităţii trebuie conservate, indiferent de viitorul CNSAS. Nu de aceeaşi părere a fost însă şi Cazimir Ionescu. ?Când am fost numit purtător de cuvânt la CNSAS, unul dintre jurnalişti a spus că purtătorul de cuvânt trebuie să conserve, pentru că aveam voie să vorbim doar despre context, doar despre proceduri, dar nu şi despre conţinut. (...) Acum se propune ca toţi membrii Colegiului CNSAS să devină conserve şi totul să devină o mare conservă. A fost o discuţie scurtă şi am ieşit conservaţi?, a declarat el la finalul şedinţei.

La întâlnirea de joi, desfăşurată la Ministerul Justiţiei, doar PRM şi UDMR şi-au trimis reprezentanţi. Reprezentanţii CNSAS şi cei ai partidelor politice au stabilit că rezultatele cercetărilor efectuate de CNSAS trebuie să fie puse la dipoziţia oricărei instituţii a statului, care solicită acest lucru. Ticu Dumitrescu s-a declarat dezamăgit de numărul mic de politicieni prezenţi la dicuţii. El a precizat că activitatea viitoare a CNSAS va trebui să ţină cont de părerea Curţii Constituţionale.

Reprezentanţii partidelor au păreri diferite despre modul în care ar trebui să funcţioneze CNSAS. Reprezentanţii PRM sunt de părere că dosarele securităţii trebuie păstrate, iar activitatea CNSAS trebuie să continue, însă fără amestec politic.

Deputatul UDMR, Marton Arpad, a declarat că nu este nevoie de o nouă lege a CNSAS, ci doar de o corectare a aspectelor din decizia Curţii Constituţionale.

Reprezentantul Ministerului Justiţei la discuţii, Gheorghe Mocuţa, a anunţat că săptămâna viitoare, consultările pe tema CNSAS vor continua.

Antena 3

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close