Antena 3 CNN Politică Ce-i rămâne de făcut PSD-ului după decizia ŞOC a liberalilor. Cu cine va face ALIANŢĂ

Ce-i rămâne de făcut PSD-ului după decizia ŞOC a liberalilor. Cu cine va face ALIANŢĂ

Ce-i rămâne de făcut PSD-ului după decizia ŞOC a liberalilor. Cu cine va face ALIANŢĂ
de O.P.    |    26 Feb 2014   •   06:12

 În faţa unui final aşteptat, Victor Ponta a căutat alţi parteneri de coaliţie. Premierul a readus în discuţie protocolul din 2012 semnat cu UDMR care prevedea intrarea formaţiunii maghiare la guvernare.

Însă Kelemen Hunor spune că respectivul document nu mai este valabil din decembrie 2012, atunci când Crin Antonescu a refuzat să fie pus în aplicare.

Liderul UDMR susţine că orice negociere se va face abia după desfiinţarea oficială a USL.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a anunţat că în următoarele ziele vor începe discuţiile cu UDMR pentru modul în care ar putea fi împărţite funcţiile.

Liderul grupului minorităţilor din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, a fost la Guvern pentru o întrevedere cu premierul Victor Ponta. Discuţiile cu şeful executivului, spune Pambuccian, nu au vizat scandalul din USL şi nici negocieri pentru noul cabinet.

Liderul UDMR invocă şi un mandat necesar din partea Consiliului Reprezentanţilor Unionali care se reuneşte abia sâmbătă. Surse politice spun însă că negocierile sunt avansate, UDMR urmând să primească în viitorul Guvern două posturi de ministru şi unul de viceprim-ministru.

×
Subiecte în articol: scandal usl rupere USL PSD
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close