Antena 3 CNN Politică Ce prevede ordonanța de urgență privind pensiile speciale. Documentul, prezentat în exclusivitate la Antena 3

Ce prevede ordonanța de urgență privind pensiile speciale. Documentul, prezentat în exclusivitate la Antena 3

Ce prevede ordonanța de urgență privind pensiile speciale. Documentul, prezentat în exclusivitate la Antena 3
03 Aug 2017   •   13:32

Antena 3 a obținut, în exclusivitate, documentul ordonanței de urgență cu privire la pensiile speciale.

Potrivit textului OUG, vor fi cuprinse și alte categorii de pensionari speciali, între care se numără aviatori, diplomați, personalul auxiliar din instanțe, pe lângă militari și polițiști, cei cărora le era inițial destinată această ordonanță.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a confirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că ea a vorbit despre toate aceste categorii, însă a precizat că schimbările vor fi efectuate pe rând. 

Drept replică, președintele PNL, Ludovic Orban, susţine că pensiile speciale ar trebui revizuite în Parlament şi nu prin Ordonanţă de Urgenţă, aşa cum a anunţat premierul, menţionând că acest lucru ar trebui făcut în septembrie, în următoarea sesiune parlamentară. 

Câți pensionari de lux are Ministerul de Interne

În acest moment, Ministerul de Interne are 130.000 de angajaţi şi plăteşte aproape 85.000 de pensii. Din cele 85.000 de pensii, peste 60.000 sunt pensii speciale, iar șase dintre ele au valoarea de peste 20.000 de lei.

Potrivit datelor difuzate la Antena 3, valoarea medie a pensiei în MAI, în august 2017, este de 3.123 lei. Totodată, valoarea plăților pensiilor efectuate de către Casa de Pensii Sectorială a MAI, în perioada 01.01-30.7.2017, este de 1.590.000 mii lei.

Drept concluzie, în 2017, 14,6% din bugetul MAI s-a dus pe pensii.

 

×
Subiecte în articol: Ordonanta de Urgenta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close