Antena 3 CNN Politică Comandă politică sau coincidenţă? Doi candidaţi la şefia PSD, anchetaţi cu trei săptămâni înainte de alegeri

Comandă politică sau coincidenţă? Doi candidaţi la şefia PSD, anchetaţi cu trei săptămâni înainte de alegeri

Comandă politică sau coincidenţă? Doi candidaţi la şefia PSD, anchetaţi cu trei săptămâni înainte de alegeri
29 Ian 2010   •   18:00

Mircea Geoană şi Adrian Năstase. Doi lideri social-democraţi aflaţi în căutarea unui nou mandat la şefia PSD. Primul şi-a anunţat deja candidatura, cel de-al doilea este încă "indecis". Toate vocile din partid îl dau, însă, ca şi candidat.

Au mai rămas trei săptămâni până când social-democraţii sunt chemaţi să-şi aleagă noul preşedinte. Trei săptămâni în care orice se poate întâmpla. Şi iată că se întâmplă. Geoană este anchetat de ANI, în timp ce Năstase este luat în vizor, din nou, de către procurorii DNA. Ambii sunt vizaţi de anchete privind averea acumulată.

Vineri dimineaţă, Mircea Geoană a aflat că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a reclamat la Parchetul General pentru fals în declaraţii. Inspectorii au suspiciuni că liderul social-democrat a omis să menţioneze sume importante de bani în declaraţia de avere, la care se adaugă şi câteva suspiciuni legate de Mihaela Geoană.

ANI l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe liderul PSD pentru fals în declaraţii în legătură cu achiziţionarea unui apartament şi a două locuri de parcare în valoare 733.000 de euro. Agenţia a sesizat deja Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru cercetări în acest caz.

Sesizarea a fost făcută din oficiu în urma publicării mai multor articole de presă care semnalau posibila nerespectare de către Mircea Geoană, în calitate de senator, a dispoziţiilor legale referitoare la completarea şi depunerea declaraţiilor de avere.

Câteva ore mai târziu, apare o nouă informaţie, în legătură cu un alt social-democrat - actualul preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. DNA a pus din nou sechestru pe casa din Zambaccian a fostului premier. Este pentru a treia oară când procurorii recurg la o astfel de procedură. Avocatul lui Adrian Năstase a anunţat deja că va contesta decizia DNA.

Ce concluzie se poate trage în aceste condiţii? Se poate vorbi despre o comandă politică, sau ne aflăm în faţa unei simple coincidenţe?

Care este opinia ta în legătură cu acest subiect? Postează comentariile tale referitoare la anchetele declanşate în cazul celor doi candidaţi.

La şefia PSD şi-au mai anunţat candidatura şi Miron Mitrea, despre care multe voci din partid spun că ar fi un apropiat al lui Traian Băsescu, dar şi Cristian Diaconescu. De numele acestuia nu s-a legat, însă, niciun scandal. Încă.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare. În ce măsură vor conta informaţiile apărute în această perioadă şi cum se vor finaliza aceste anchete. Dar mai ales, ce descoperiri se vor mai face în legătură cu cei care s-au antrenat în cursa pentru şefia PSD.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Adrian Nastase PSD
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close