Antena 3 CNN Politică Comisie a coliţiei pentru analizarea programului anticriză propus de PSD

Comisie a coliţiei pentru analizarea programului anticriză propus de PSD

Comisie a coliţiei pentru analizarea programului anticriză propus de PSD
Sursa foto: Dan Nica
20 Iul 2009   •   12:40

Membrii coaliţiei de guvernare au decis constituira unei comisii pentru analizarea propunerilor social-democraţilor din planul anti-criză. Noul organism, condus de miniştrii Constantin Niţă (PSD) şi Adriean Videanu (PDL) vor trebui să vină cu recomandări în faţa membrilor coaliţiei, care ar putea fi adoptate şi introduse în Codul Fiscal. Social-democraţii se aşteaptă ca unele din propriile propuneri legate mai ales de mediul de afaceri să fie aplicate chiar de la 1 august.
"Decizia a fost ca acestă comisie, pe care noi am constituit-o, să le analizeze pe fiecare dintre ele, să facă evaluările necesare şi recomandarea când să intre în vigoare, de la 1 septembrie, de la 1 ianuarie. Important e să avem aceste consultări şi aceste decizii luate foarte rapid", a explicat vicepremirul Dan Nica după şedinţa partenerilor de guvernare.
Potrivit lui Nica, unele dintre aceste măsuri ar putea să fie aplicate chiar de la 1 august. Nica a afirmat că este vorba de acele măsuri care au un impact minim pe venituri şi un impact mare în domeniul încurajării creşterii cifrei de afaceri şi a modului în care firmele îşi pot desfăşura activitatea. Social-demococratul a dat ca exemplu practicile altor ţări europene care au adoptat, în ultima perioadă, măsuri de relaxare şi de sprijin pentru a combate criza cărei amplitudine şi amploare s-a dovedit mai mare decât prognoza de la începutul anului.
"Am decis ca în cadrul comisiei pe care noi o avem împreună cu PDL să analizăm acele măsuri care trebuiesc adoptate şi să fie introduse în Codul fiscal, astfel încât în al doilea semestru al acestui an şi primul semestru al anului viitor să avem măsuri care să aducă un sprijin mediului de afaceri, firmelor româneşti, pentru că este nevoie de un sprijin în acest moment, consistent din partea Guvernului", a arătat vicepremierul PSD.
Primele evaluări din partea Ministrului de Finanţe ale acestor propuneri vor putea fi cunoscute după 20 iulie. "Atunci vom putea vedea care sunt implicaţiile financiare, pentru a putea vedea de unde am putea compensa o anumită scădere a veniturilor care este necesară", a spus Nica.
Ministrul social-democrat a precizat că proprunerile anticriză vor face obiectul unei consultări, la sfârşitul lunii, şi cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close