Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Ţinutul Secuiesc nu există în România

Crin Antonescu: Ţinutul Secuiesc nu există în România

Crin Antonescu: Ţinutul Secuiesc nu există în România
Sursa foto: Foto: INTACT Images
30 Mai 2011   •   13:49

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de Uniunea Social-Liberală, că liderii UDMR încearcă să deschidă o reprezentanţă a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles, entitate care nu există în România din nici un punct de vedere.

De asemenea, liberalul a amintit de câteva declaraţii ale europarlamentarului maghiar Laszlo Tokes, care spunea că Tratatul de la Trianon ar trebui revizuit, întrucât actuala "Romanie a fost născută prin divizarea Ungariei".

Antonescu a mai explicat în acelaşi timp şi faptul că iniţial, liderul UDMR Kelemen Hunor a explicat inaugurarea acestei reprezentanţe la Bruxelles ca fiind un demers de deschidere a unui birou pentru reprezentarea intereselor unor unităţi administrative.

Ulterior, acţiunea s-a dovedit a fi un birou care urmează să reprezinte Ţinutul Secuiesc din la Bruxelles, ţinut care nu există în România din punct de vedere legal.

Liderul PNL a cerut, în numele Opoziţiei, o poziţie clară cu privire la acest demers atât preşedintelui, premierului şi ministrului de externe, cât şi conducerii UDMR.

 

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close