Antena 3 CNN Politică Cristian Adomniţei a demisionat din BPC al PNL în urma rezultatelor slabe obţinute la referendum

Cristian Adomniţei a demisionat din BPC al PNL în urma rezultatelor slabe obţinute la referendum

Cristian Adomniţei a demisionat din BPC al PNL în urma rezultatelor slabe obţinute la referendum
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Iul 2012   •   11:49
UPDATE 12.09 - Relu Fenechiu a infirmat, marţi, informaţia potrivit căreia ar fi demisionat din Biroul Permanent National (BPN) al PNL, adăugând că este dispus că facă acest lucru în cazul în care colegii săi din BPC consideră că rezultatele obţinute la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu nu au fost satisfăcătoare.
   
"Eventuala mea demisie reprezintă un angajament politic strict între mine şi Partidul Naţional Liberal. Sunt dispus să fac acest pas dacă conducerea partidului consideră că rezultatele obţinute la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu nu au fost satisfăcătoare", precizează Fenechiu, care a coordonat campania PNL pentru referendum, într-o declaraţie remisă agenţiei Mediafax.

Relu Fenechiu precizează că nu şi-a dat demisia din funcţiile de conducere din partid şi "nu a fost niciodată vorba" că da demisiona din PNL.
   
"Consider că singurii în măsură să mă judece sunt colegii mei şi le stau oricând la dispoziţie", adaugă vicepreşedintele PNL.
  


Relu Fenechiu şi Cristian Adomniţei au demisionat din structurile centrale ale PNL. Decizia vine în urma rezultatelor slabe înregistrate la referendum în judeţul Iaşi, unde prezenţa la vot a fost de sub 50 de procente.

Adomniţei îşi păstrează funcţia de preşedinte al consiliului Judeţean Iaşi, dar nu va mai face parte din Biroul Politic Central (BPC) al partidului, el motivând că judeţul Iaşi nu s-a clasat în primele 5 judeţe în ceea ce priveşte prezenţa la vot la referendumul pentru demiterea preşedintelui.
   
"Înainte de a începe campania pentru demiterea preşedintelui, eu am spus clar că vreau o campanie colegială. Am spus că judeţul Iaşi trebuie să fie în primele cinci locuri în ce priveşte prezenţa la vot. Nu am reuşit, aşa că îmi dau demisia. Este o demisie de onoare, îmi respect cuvântul", a declarat Adomniţei, contactat de gandul.info şi citat de Mediafax.

Potrivit unor surse liberale, demisiile celor doi încă nu au fost acceptate de către forul de conducere al partidului.





×
Subiecte în articol: Relu Fenechiu Cristian Adomnitei
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close