x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Cristian Rizea (PSD), scăpat de arest de colegii săi: Pierd copilul adoptat, dacă voi fi arestat. Mulțumesc colegilor, am încredere în justiție

de 09 Mar 2016   •   16:03
Cristian Rizea (PSD), scăpat de arest de colegii săi: Pierd copilul adoptat, dacă voi fi arestat. Mulțumesc colegilor, am încredere în justiție 72
Foto: Agerpres
UPDATE 16.03 - Deputatul PSD Cristian Rizea a mulțumit miercuri colegilor săi că l-au scăpat de cererea DNA de arestare și a spus că are încredere în justiție.

"S-a dovedit că cererea procurorilor DNA a fost prematură şi vreau să le mulţumesc colegilor mei deputaţi, că au înţeles că justiţia nu se face cu cătuşe la mâini", a spus deputatul PSD Cristian Rizea, miercuri, după ce a scăpat de arest.
 
Totodată, politicianul susține că niciodată nu va împiedica ”actul de justiție” și se va prezenta de câte ori va fi chemat.
 
Nu în ultimul rând, ”am încredere în justiție, în sistemul judiciar din România și îmi voi dovedi nevinovăția”, a adăugat Rizea.
 

UPDATE 14.47 -
Deputatul PSD Cristian Rizea poate fi reținut de DNA, dar nu poate fi arestat, au decis, miercuri, colegii săi.

O situație similară s-a înregistrat în cazul Elenei Udrea, când parlamentarii au aprobat cererea DNA de reținere în cazul său, dar nu și pe cea de arestare.
 
Apoi, procurorii nu au mai reținut-o.

 
UPDATE 14.00 - Deputatul PSD Cristian Rizea poate fi reținut de procurorii DNA. 

La votul de miercuri din plenul Camerei, s-au înregistrat 141 de voturi ”pentru” și 114 ”contra”.

 
UPDATE 12.28 - Deputatul PSD Cristian Rizea a invocat copilul său, miercuri, în plenul Parlamentului, atunci când și-a făcut apărarea, gândindu-se probabil că astfel colegii săi nu vor vota cererile DNA și reținere și arestare în cazul său.

Rizea a implicat în discurs copilul său, despre care spune că este adoptat, actele necesare în acest caz nu au fost finalizate și susține că, dacă colegii săi din plen ar vota arestarea sa, ar pierde copilul.

”Pierd copilul adoptat, dacă voi arestat”, a spus Cristian Rizea.

Senatorul PSD a reclamat abuzuri ale DNA în cazul său și a mai spus în plenul Camerei Deputaților, în apărarea sa, că nu a fugit de procurori și nu înțelege de ce a fost ridicat de pe stradă.
 
”Nu am fugit de procurori, mă duceam mereu când eram chemat”, a spus Rizea, care a adăugat că nu înțelege de ce trebuia să fie ridicat de pe stradă.

În ce privește acuzațiile care i se aduc în dosar, social-democratul a precizat că ”faptele din dosarul meu au fost deja clasate de DNA”.

”Denunțul este singura probă din dosar”, a continuat politicianul.
 
Totodată, Cristian Rizea a spus că nu înțelege de ce în referatul procurorilor este considerat pericol pentru ordinea publică.
 
”Apreciez asta ca inacceptabil”, a comentat Rizea.
 

Știrea inițială 08.24

Deputatul PSD Cristian Rizea află, miercuri, dacă poate fi arestat. Votul în plenul Camerei Deputaților pentru cererile DNA de reținere și arestare în cazul lui Rizea se va da în următoarele ore.
 
Deputații vor decide dasă sunt sau nu de acord cu arestarea social-democratului.

Dezbaterile vor începe la ora 12.00, fiind urmate de două voturi cu bile - unul pentru reţinere şi unul pentru arestare.
 
 
Rizea este acuzat că în 2009 a primit 300.000 de euro de la un afacerist ca să intervină la RA-APPS şi primăria Chiajna.
 
Deputatul PSD Cristian Rizea este acuzat de trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea declarațiilor.

DNA: Cristian Rizea ”vindea” indulgențe în Sectorul 5

Deputatul PSD Cristian Rizea, cel pentru care DNA a cerut reținerea și arestarea într-un dosar de trafic de influență, spălare de bani și influențarea martorilor, se pregătea intens pentru Primăria Sectorului 5, acolo unde țintea postul de edil, în locul unui alt urmărit penal din partea PSD, Marian Vanghelie. 

Astfel, potrivit procurorilor anticorupție, Rizea promitea indulgențe în sectorul 5, în zona Cotroceni, unor martori din dosarul său și le promitea, în schimbul tăcerii, spații comerciale, imediat ce ajunge primar de sector. 

”La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei înțelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colțea Lucian, om de afaceri cu cetățenie americană, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie2009, a primit suma de 100.000 euro - în total 300.000 euro - pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna”, se arată într-un comunicat al DNA.

Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumei de 300.000 euro, primită de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influență, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictiv.

 
sati