Antena 3 CNN Politică Cum arată Sectorul 6 după patru luni de la alegeri. Primarul Ciprian Ciucu: "Sper să observe diferența pe curățenie"

Cum arată Sectorul 6 după patru luni de la alegeri. Primarul Ciprian Ciucu: "Sper să observe diferența pe curățenie"

Ciprian Ciucu a fost ales din partea PNL la conducerea Sectorului 6. A preluat mandatul după ce l-a invins la alegerile din 27 septembrie pe social-democratul Gabriel Mutu. De altfel, în ultimii 21 ani, Sectorul 6 a fost administrat alternativ de PNL şi de PSD. Reporterul Antena 3, Cristi Popovici, a stat de vorbă cu Primarul Ciucu despre promisiunile din campanie și lucrurile realizate până acum.

Cum arată Sectorul 6 după patru luni de la alegeri. Primarul Ciprian Ciucu: "Sper să observe diferența pe curățenie"
Sursa foto: Hepta
de Cristi Popovici    |    27 Ian 2021   •   12:20

Au trecut exact patru luni de la alegerile locale. Unele nume apărute în administraţia locală au fost surprinzătoare, altele erau de aşteptat. În Capitală, de exemplu, sunt primari noi în patru din cele şase sectoare, dar şi la Primăria Generală. Antena 3 a încercat să afle, miercuri, ce s-a schimbat, dincolo de numele celor care conduc soarta unităţilor administrative. 

E mai bine? E mai rău? Reporterii Antena 3 au stat de vorbă cu primarii şi au aflat de la ei şi de la cetăţenii de a căror bunăstare ar trebui să se ocupe, ce s-a schimbat. Primul dintre aceștia a fost Ciprian Ciucu.

"În primul an de mandat vom pune bazele principalelor investiții din sector. Ca proiecte mari pe care le-am promis și de care țin cu dinții avem amenajarea parcului Lacul Morii. Digul sper să fie gata până în toamna. Am deja studiul de fezabilitate și aștept să-mi vină poiectul tehnic."

Acesta spune, însă, că nu au început încă lucrările la dig: "Nu poți fără poiect tehnic pentru că acolo știi ce cummperi, cum amenajezi."

Ciprian Ciucu, după ce s-a plâns de comunicarea deficitară cu Nicușor Dan: "Nu au fost probleme. Ne-am întâlnit"

Ciprian Ciucu a vorbit și despre dialogul mult așteptat, cu Nicușor Dan, de care se plansese recent că nu ar răspunde la telefon și ar fi de negăsit. Acum spune că nu au fost probleme și că a reușit să aibă o întâlnire cu primarul Capitalei.

"După o discuție temeinică pe care o aștept cu Primarul Nicușor Dan pe Sectorul 6, vom decide dacă vom face împreună sau voi face eu separat un concurs de soluții pentru amenajarea insulei Lacului Morii și a zonei adiacente.

Nu au fost probleme. Ne-am întâlnit, am discutat pe managementul deșeurilor, care este una din marile probleme ale Bucureștiului."

"Nu am ajuns la un stadiu la care eu să fiu mulțumit, dar este mai curat decât a fost înainte"

Întrebat care va fi primul lucru pe care îl pot observa locuitorii sectorului 6 ca dovadă a eficienței administrației, în perioada următoare, primarul Ciucu spune că diferențe vizibile ar fi legate de curățenia din sector:

"Sper să observe diferența pe curățenie. Sper să se observe acest lucru. Nu înseamnă că am ajuns la un stadiu la care eu să fiu mulțumit, dar este mai curat decât a fost înainte. Pentru că am monitorizat efectiv ceea ce face compania de salubrizare."

Acesta a mai promis și construirea unui spital, dar spune că proiectul este momentan blocat la Primăria Capitalei, cea care ar trebui să aloce un teren pentru începerea lucrărilor.

Primarul PNL de la Sectorul 6 s-a plâns că Nicușor Dan este "inabordabil" și nu răspunde la telefon

Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6, s-a plâns public că Primarul Capitalei, Nicușor Dan, nu îi răspunde la telefon. Un cetățean al sectorului pe care îl administrează, i-a transmis pe Facebook că ar trebui să găseasca împreună cu primarul general soluții pentru lucrările din Prelungirea Ghencea. În răspunsul formulat de Ciucu, acesta a reclamat că Nicușor Dan este "inaccesibil".

"Noi toți care locuim pe Prelungirea Ghencea va rugăm să nu ne mai spuneți că acest subiect ține de PMB deoarece v-am votat noi locuitorii acestei zone nu cei de la PMB! Normal ar fi să stabiliți cu primarul capitalei o întâlnire pe luna după care să ne faceți nouă locuitorilor o informare transparență a statusului lucrărilor." i-a scris un locuitor al Sectorului 6, lui Ciprian Ciucu.

"Când va răspunde la telefon voi vorbi cu el. În această perioadă a fost inabordabil. Credeți că eu nu aș vrea să știu și eu că să va pot spune și dumneavoastră? Aici stau în Ghencea. Când va debloca conturile, probabil va continua lucrarea." a răspuns acesta.

×
Subiecte în articol: ciprian ciucu PNL Cetățeanul C
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close