Antena 3 CNN Politică Deputaţii PSD au părăsit plenul Camerei ca protest la violenţele suferite de pensionari la Cotroceni

Deputaţii PSD au părăsit plenul Camerei ca protest la violenţele suferite de pensionari la Cotroceni

Deputaţii PSD au părăsit plenul Camerei ca protest la violenţele suferite de pensionari la Cotroceni
Sursa foto: Camera Deputaþilor
12 Mai 2010   •   13:02

Deputaţii PSD au părăsit, în chip demonstrativ, lucrările plenului Camerei de miercuri, unde urma să se dea votul final la o serie de legi, liderul social-democrat Victor Ponta condiţionând revenirea numai de încetarea violenţelor asupra pensionarilor protestatari care pichetează sediul Palatului Cotroceni la această oră. În oppinia lui Ponta, ar fi fost
"indecent şi imoral" ca parlamentarii PSD să mai rămână la lucrări, atât timp cât violenţele împotriva celor care protestează în stradă nu încetează.

"Vă anunţ că, în timp ce noi avem program de lucru, în stradă sunt proteste violente şi, din punctul de vedere al PSD, este indecent şi imoral să participe la lucrări atât timp cât violenţele împotriva celor nemulţumiţi nu încetează", a precizat Ponta.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a avut un scurt comentariu acid la anunţul social-democraţilor: "Cei nemulţumiţi cred că aşteaptă de la PSD să muncească, nu să chiulească, dar este opţiunea dumneavoastră".

În ciuda plecării parlamentarilor PSD din sală, Anastase a supus votului final o serie de proiecte de lege, primul dintre acestea fiind adoptat cu 163 de voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă".

La această oră, şedinţa Camerei Deputaţilor continuă în absenţa reprezentanţilor PSD.

Proteste ale pensionarilor au loc, miercuri, în mai multe alte oraşe din ţară, unele dintre ele fiind violente, soldate cu îmbrânceli şi ciocniri între vârstnici şi jandarmi, cum ar fi la Galaţi, Iaşi şi în Capitală, unde pensionarii protestează în faţa Palatului Cotroceni.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close