Antena 3 CNN Politică Deţinuţii cu drept de vot din penitenciarul Miercurea Ciuc au refuzat să voteze

Deţinuţii cu drept de vot din penitenciarul Miercurea Ciuc au refuzat să voteze

Deţinuţii cu drept de vot din penitenciarul Miercurea Ciuc au refuzat să voteze
30 Noi 2008   •   09:37

Niciun deţinut de la Penitenciarul Miercurea Ciuc nu va vota la scurtinul parlamentar de duminică. Potrivit purtătorului de cuvânt al închisorii, Mihaela Bujac, din cel 370 de deţinuţi încarceraţi, doar 26 au drept de vot, întrucât fie sunt arestaţi preventiv, fie sunt condamnaţi în primă instanţă, fără ca hotărârea de condamnare să fi rămas definitivă.
Din totalul acestora, doar două persoane private de libertate îşi au domiciliul în unitatea administrativ teritorială pe raza căruia se află locul de detenţie, respectiv municipiul Miercurea Ciuc, dar acestea şi-au exprimat în scris refuzul de a-şi exercita dreptul de vot. Mihaela Bujac a precizat că cei doi deţinuţi nu şi-au motivat refuzul, ci doar au spus că nu doresc să voteze.
De asemenea, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţeană nu se află nicio persoană care ar avea dreptul să voteze, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei harghitene, Gheorghe Filip.
În Harghita au fost delimitate cinci colegii pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat, la urne fiind aşteptaţi 271.299 de alegători. Alegerile de la cele 270 de secţii de votare sunt monitorizate doar de 31 de observator ai Asociaţiei Eurocultura din Miercurea Ciuc.
Agerpres

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close