Antena 3 CNN Politică Educaţia, sănătatea şi pensiile, temele viitoarei moţiuni de cenzură a PSD

Educaţia, sănătatea şi pensiile, temele viitoarei moţiuni de cenzură a PSD

Educaţia, sănătatea şi pensiile, temele viitoarei moţiuni de cenzură a PSD
Sursa foto: Intact images
14 Iun 2010   •   12:35

Educaţia, sănătatea şi pensiile vor constitui temele viitoarei moţiuni de cenzură social-democrate, a anunţat luni, liderul PSD Victor Ponta, la finalul şedinţei BPN. În ceea ce priveşte soarta moţiunii de mâine, 15 iunie, el a reiterat că nu există discuţii, "la nivel oficial", cu parlamentarii Puterii pentru a veni în PSD. În schimb, social-democraţii îi vor considera "parteneri" pe parlamentarii care vor vota moţiunea de cenzură, dar acest gest nu înseamnă intrarea în PSD, a avertizat Ponta.

"Pe tot ceea ce ţine Legea educaţiei, care e acum la Senat, Legea pensiilor, care e la Cameră, şi măsurile luate recent în domeniul sănătăţii, măsuri absolut criminale la adresa celor care au nevoie de medicamente, PSD va avea o poziţie foarte clară şi, dacă va fi nevoie, următoarea moţiune de cenzură va avea aceste trei teme, absolut normale pentru un partid de stânga, educaţie, sănătate, pensii", a spus Ponta.

Ponta a precizat că gestul anunţat de deputatul PDL Daniel Oajdea, de a vota moţiunea de cenzură, este unul "normal", dar a subliniat că nu există discuţii cu parlamentari ai Puterii de a veni în PSD, "la nivel oficial".

?Eu sper ca mâine moţiunea să treacă. Gestul domnului Oajdea e normal, al unui parlamentar ales uninominal de oameni, nu de Traian Băsescu sau Emil Boc. Cred că şi ceilalţi parlamentari ar trebui să facă la fel. În funcţie de modul în care fiecare parlamentar se va raporta la oamenii care l-au trimis în Parlament şi care îi plătesc salariul, suntem dispuşi să trecem peste orice orgoliu sau resentiment şi să-i considerăm pe parlamentarii care vor vota moţiunea de cenzură parteneri. Nu înseamnă că trebuie să fie în PSD. Fiecare merge pe drumul lui politic, dar nici nu exclud acest lucru", a spus Ponta.

Deputatul PDL Daniel Oajdea a decis că va vota moţiunea de cenzură, după ce majoritatea participanţilor la întâlnirea pe care a organizat-o duminică pentru a stabili modul în care va vota s-au exprimat favorabil, pe durata votului existând discuţii în contradictoriu, iar peste 100 de persoane au părăsit sala.

Preşedintele PSD Iaşi, Gheorghe Nechita, a declarat că nu poate fi vorba de primirea în PSD, cel puţin în organizaţia pe care o conduce, a deputatului Daniel Oajdea. El a susţinut că acesta îşi face imagine prin consultarea electoratului privitor la votul moţiunii de cenzură.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close