Antena 3 CNN Politică Emil Boc: "Există funcţionari publici care taie frunze la câini''

Emil Boc: "Există funcţionari publici care taie frunze la câini''

Emil Boc: "Există funcţionari publici care taie frunze la câini''
Sursa foto: Emil Boc
14 Mar 2009   •   16:49

Mihai Atănăsoaei a fost învestit sâmbătă în funcţia de prefect al Capitalei. El a fost numit în funcţie miercuri, printr-un ordin al Guvernului României. Mihai Atănăsoaei este de profesie notar public şi a făcut parte până acum din consiliul General al Capitalei, unde a reprezentat Partidul Democrat Liberal.


Prezent la ceremonia de învestitură, Premierul Emil Boc a cerut Prefecturii Capitalei să urmărească aplicarea politicii guvernamentale de investiţii. De asemenea, Emil Boc a cerut reprezentanţilor PDL şi PSD din administraţia locală să îl sprijine pe noul prefect: ?Guvernul României este susţinut de două partide politice, PDL şi PSD, deci în România există un singur Guvern, susţinut de două partide şi la fel doresc ca şi la Prefectură să existe o singură instituţie, instituţia Prefecturii, susţinută, evident, de formaţiunile care astăzi exercită actul de guvernare?.


Premierul susţine că este necesară o reformă profundă a administraţiei locale. ?Ştiu că trebuie să plătim bine funcţionarii publici. Pentru asta trebuie să îi plătim pe cei care muncesc cu adevărat, şi nu pe cei care taie frunze la câini. Sunt încă funcţionari şi la nivel ministerial, dar şi în altă parte, care, din nefericire, nu îşi justifică salariul pe care îl iau?, susţine Boc.


Noul prefect al Capitalei îşi propune ca în mandatul său să dea dovadă de transparenţă şi imparţialitate. El consideră că ?instituţia Prefecturii Bucureşti trebuie să redevină acel model la care să se raporteze cu respect celelalte instituţii din administraţia publică locală şi, în egală măsură, trebuie să redevină instituţia în care cetăţenii au garanţia aplicării legii în mod corect, eficient şi unitar?.


În cadrul ceremoniei au fost învestiţi în funcţii de subprefecţi ai Capitalei Mariana Câmpurean şi Florin Costinel Gheorghe.





Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close