Antena 3 Politică Fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, reţinut pentru şantaj

Fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, reţinut pentru şantaj

de M.Z.    |    25 Apr 2013   •   14:19
Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru şantaj, respectiv complicitate la şantaj, după ce au ameninţat o persoană pentru a plăti lunar "dobândă" pentru un împrumut, surse judiciare spunând că unul dintre suspecţi, Andrei Tudor Matei, este fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, informează Mediafax.
 
Procurorii Parchetului Judecătoriei Baia Mare au dispus miercuri începerea urmăririi penale în cazul lui Andrei Tudor Matei, pentru şantaj, şi a lui Sebastian Andrei Pop pentru complicitate la şantaj, informează un comunicat remis joi de Parchetul Tribunalului Maramureş.
 
Cei doi tineri sunt acuzaţi că au şantajat şi ameninţat cu moartea o persoană căreia unul dintre ei îi împrumutase 2.000 de lei, pentru a o determina să plătească lunar dobândă pentru acest împrumut.
 
"În perioada decembrie 2012 - aprilie 2013 cei doi au exercitat acte de constrângere morală, proferarea de ameninţări explicite, directe şi telefonice cu acte de violenţă şi moartea, adresate părţii vătămate M.M.I. şi familiei acesteia, precum şi acţiuni de intimidare prin căutarea părţii vătămate la domiciliu, pentru a o determina să remită, lunar, sume de bani cu titlu de dobândă, ca urmare a unui împrumut în sumă de 2.000 de lei, acordat de învinuitul Andrei Sebastian Pop părţii vătămate", se arată în documentul citat.
 
Tudor Andrei Matei şi Andrei Sebastian Pop au fost reţinuţi miercuri, prin ordonanţă pentru 24 de ore, iar joi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi, ei urmând să fie duşi, în cursul zilei, la Judecătoria Baia Mare, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. 
 
Potrivit unor surse judiciare, Andrei Tudor Matei, în vârstă de 24 de ani, este fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, aflat la primul mandat. 
 
Călin Matei a fost consilier judeţean în CJ Maramureş din 1990 şi până în 2012, în această perioadă fiind preşedinte al CJ între 1995-1996 şi vicepreşedinte în 1994-1995 şi 2008-2012. El este vicepreşedinte al PSD Maramureş. 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close