Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost exclus din PP-DD

de S.T.    |    22 Ian 2013   •   17:50
Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost exclus din PP-DD Foto: Agerpres
Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, ales pe listele PPDD pe un post de senator în Colegiul 1 Dolj, a fost exclus din partid, decizia fiind luată, marţi, de către liderii formaţiunii la nivel central.

Solomon a anunţat că va rămâne independent, transmite Mediafax.
   
În 2004, Antonie Solomon a fost ales primar al Craiovei din partea PSD, însă un an mai târziu şi-a dat demisia din partid. La alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL şi a obţinut al doilea mandat.
   
Antonie Solomon a fost lider al filialei Craiova a PDL, funcţie pe care a pierdut-o în septembrie 2011, după ce a anunţat că va candida la primărie din partea UNPR. În luna februarie 2012, Antonie Solomon a fost exclus din PDL, iar la scurt timp a fost numit preşedinte interimar al UNPR Dolj.
   
La alegerile locale din vara anului trecut, Antonie Solomon a candidat pentru cel de-al treilea mandat de primar din partea UNPR, pierzând alegerile în faţa Liei Olguţa Vasilescu.
   
La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, Solomon a fost ales senator de Dolj pe listele PPDD, obţinând mandatul de parlamentar la redistribuire.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv în 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual, fiind acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la acţionarul principal al firmei PIC din Piteşti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.


Numai în România se poate aşa ceva. A făcut puşcărie pentru corupţie şi a fost premiat pentru lupta anticorupţie


Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie 2010, prin decizia Curţii de Apel Galaţi, iar la scurt timp şi-a reluat atribuţiile de primar, care îi fuseseră suspendate.

Parteneri
x close