Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea și Sebastian Burduja, refuzați pentru Primăria Capitalei! Au fost puși coordonatori politici pentru Cătălin Cîrstoiu

Gabriela Firea și Sebastian Burduja, refuzați pentru Primăria Capitalei! Au fost puși coordonatori politici pentru Cătălin Cîrstoiu

Potrivit surselor Antena 3 CNN, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja vor fi coordonatori politici pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al Coaliției pentru București.

de Vasile Marcu    |    19 Mar 2024   •   13:30

Update 13:30. Gabriela Firea și Sebastian Burduja au acceptat să fie coordonatori politici pentru medicul Cătălin Cârstoiu, candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei. 

Propunerea a venit chiar în timpul ședinței în care Cătălin Cîrstoiu a stat față în față cu liderii PSD şi PNL, la Guvern.

La discuţiile de la Palatul Victoria au participat şi Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, dar şi liderii PSD şi PNL din Capitală.

Liderii coaliției îl aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei, după două luni de sondaje, pe medicul Cătălin Cîrstoiu, manager la Spitalul Universitar din Capitală.

Candidați comuni și la primăriile de sectoare din Bucureşti

Coaliţia va avea candidaţi comuni la toate sectoarele Capitalei, atât pentru funcția de primar cât şi pentru consilieri.

Până în momentul de faţă, surse din coaliție spun că la împărţirea candidaturilor de la sectoare, Sectorul 1 ar reveni PNL, Sectorul 2 - PSD şi Sectorul 5 va reveni tot la PNL.

Însă împărţirea s-ar putea schimba din cauza problemelor apărute la PNL Sector 1, acolo unde George Tuță şi-a luat votul colegilor pentru candidatură, în timp ce Nicolae Ciuca vrea să-l impună pe Burduja, chiar dacă Burduja a anunțat că nu îşi dorește o asemenea candidatură.

Motiv pentru care, spun surse din coaliţie, dacă nu reușesc să se înțeleagă, PNL ar ceda Sectorul 1 către PSD. Astfel ar închide scandalul dintre Tuță şi Burduja, sau, mai exact, dintre Ciucă şi liderul PNL Ilfov, Hubert Thuma.

În această situație, liberalii ar da candidatul la Sectorul 2, unde PSD are o problemă cu cele două candidaturi. Cea a lui Rares Hopincă, dorit de Ciolacu și Dan Cristian Popescu, susținut de organizație şi care are şi mai mare vizibilitate și stă mai bine în sondaje.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close