Antena 3 CNN Politică Geoană îşi umflă muşchii: ?Alegerile prezidenţiale nu vor fi un joc de domnişoare ?

Geoană îşi umflă muşchii: ?Alegerile prezidenţiale nu vor fi un joc de domnişoare ?

Geoană îşi umflă muşchii: ?Alegerile prezidenţiale nu vor fi un joc de domnişoare ?
Sursa foto: Mircea Geoana
10 Feb 2009   •   11:01

Cine crede că alegerile prezidenţiale vor fi un joc de domnişoare şi că anul 2009 nu are nicio miză electorală se înşeală, a declarat marţi, liderul PSD, Mircea Geoană, prezent la dezbaterea "Agenda politică 2009 - Guvernare, alegeri şi aşteptări sociale".
În viziunea preşedintelui social-democrat, anul anul 2009 "face cât un ciclu politic normal", cele două momente electorale, alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale, urmând a fi marcate de o luptă agresivă.
"Despre alegerile prezidenţiale iarăşi cine crede că e un joc de domnişoare, că jocurile sunt făcute, dacă cineva crede că în România alegerile prezidenţiale nu sunt importante şi nu va fi dusă o luptă extrem de dură politică electorală împreună cu institutele de sondare sau cu percepţia publică se înşeală", a afirmat Geoană.
Cu doar trei zile înainte, Mircea Geoană sublinia, la Slatina, că PSD va găsi un candidat la prezidenţiale "cu nume şi prenume românesc", nu un Obama al României, cum se vehiculează în unele cercuri social-democrate. "Nu o să existe nici Obama, nici Clinton, nici Blair, nici Schroeder. Va fi cineva cu nume şi prenume românesc. Cine va fi candidatul PSD? Unul din liderii importanţi ai partidului. Fără fractură şi cu susţinere absolută a partidului indiferent cine va fi acel om!" a spsu atunci preşedintele PSD.
Agresivă va fi campania electorală pentru europarlamentare, un adevărat barometru şi un test pentru partidele politice. "Miza e una naţională şi paneuropeană şi de aceea partidele vor fi implicate într-o campanie agresivă", a explicat Mircea Geoană.
Liderul PSD s-a referit şi la provocările actualei guvernări. "Nu poţi să pui de la început semnul de egalitate între masivitatea sprijinului parlamentar pentru această coaliţie şi eficacitatea guvernării în sine. Această mare guvernare reprezintă un imens test de maturitate şi eficienţă în guvernare. Una e să guvernezi atunci când resursele sunt abundente şi viaţa este uşoară, un fel de Copacabana, şi alta e să guvernezi ţara în momente de criză, de contracţie", a mai spus preşedintele Senatului.
Mircea Geoană a recunoscut că membrii coaliţiei de guvernare nu au rezolvat încă inevntarea unui pachet anticriză românesc eficient. "Testul de îndrăzneală pentru elita politică, economică, sindicală şi civică e că suntem chemaţi să inventăm un pachet anticriză care este românesc, chiar dacă el va avea o componentă europeană şi de model FMI, indiferent de componenta externă, pachetul pentru România trebuie să fie un produs românesc. Avem o obligaţie de a gândi cu mintea noastră", a mai arătat liderul PSD.
Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close