Antena 3 CNN Politică Geoană: PD-L este un partid nevertebrat şi oportunist fără repere morale sau politice

Geoană: PD-L este un partid nevertebrat şi oportunist fără repere morale sau politice

Geoană: PD-L este un partid nevertebrat şi oportunist fără repere morale sau politice
02 Sep 2008   •   20:09

"PD-L este un partid nevertebrat şi oportunist fără vreun fel de reper moral sau politic precis, care face alianţe cu extremele fără nicio dificultate", a declarat Mircea Geoană, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei. Afirmaţia a fost făcută în contextul "prieteniei" înfiripate între PD-L şi PRM. Senatorii PDL i-au cedat lui Corneliu Vadim Tudor un post de vicepreşedinte al Senatului iar PD-L a primit postul de secretar al Senatului şi de preşedinte al Comisiei Economice din Senat.

Liderii PD-L afirmă că negocierile s-au oprit aici, vin însă alegerile parlamentare, iar unele surse spun că decizia finală ar fi fost luată chiar în urma unor discuţii directe între Traian Băsescu şi Corneliu Vadim Tudor. "Cine se aseamănă se adună. Asocierea cu Vadim Tudor ascunde şi teama faţă de votul uninominal care urmează în toamnă", a continuat liderul PSD.

Potrivit acestuia "în politică există un grad de relativitate dar e o limită, e clar că în spate este un calcul politic, decizia arată o disperare electorală. Acum un an credeau că vor câştiga alegerile cu o majoritate zdrobitoare, ce fac acuma arată că sunt pe locul doi", a spus Mircea Geoană.

Preşedintele PSD este de părere că "acest gest al PD-L arată izolarea în care se afla acest partid, care a eşuat în încercarea de a distruge PNL-ul prin mişcarea cu Theodor Stolojan. E un partid care s-a blocat, este în descreştere şi caută disperat aliaţi pentru viitor".

"Cred că intrăm într-o fază care va revoluţiona politica românească, liderii partidelor se vor îndrepta către funcţia de prim ministru, centrul de greutate al politicii se modifică. Miza cea mai mare este câştigarea alegerilor şi formarea Guvernului", a mai spus Mircea Geoană în cadrul emisiunii Ştirea Zilei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close