Antena 3 CNN Politică Hotelul Jiul, scos la vânzare pentru 12 milioane de euro. Radu Berceanu ar fi proprietarul

Hotelul Jiul, scos la vânzare pentru 12 milioane de euro. Radu Berceanu ar fi proprietarul

Hotelul Jiul, scos la vânzare pentru 12 milioane de euro. Radu Berceanu ar fi proprietarul
15 Sep 2008   •   19:49

Hotelul Jiul, un simbol al Craiovei, a fost scos la vânzare pentru 12 milioane de euro. Nu e doar un simbol, e şi o afacere despre care mulţi spun i-ar aparţine lui Radu Berceanu. Fostul deputat, acum doar un simplu membru al Consiliului Judeţean Dolj, n-a fost trecut nici pe lista de guvernabili ai PD-L. Berceanu va candida totuşi la parlamentare şi acum, în prag de alegeri, un ban în plus nu strică nimănui.

Berceanu a negat tot timpul că ar deţine hotelul Jiul, căci proprietarul din acte este Pompiliu Şelea, un prieten al politicianului. El a recunoscut însă că i-a împrumutat bani lui Şelea, în mai multe tranşe, între anii 1995 şi 1998. Banii au avut o destinaţie clară - au finanţat cumpărarea de pachete mici de acţiuni, iar în final Şelea a ajuns să deţină 73% din Jiul.

Berceanu însuşi este extrem de evaziv în privinţa proprietarului real al celui mai popular hotel din Craiova. Dacă Berceanu ar fi proprietarul real al Hotelului Jiul, politicianul ar avea o problemă serioasă cu Agenţia de Integritate. "Şi dacă aş fi ce? Care ar fi problema? Îmi pare rău că nu mi-a venit mai demult ideea să spun că sunt acţiunile mele şi m-aţi fi lăsat în pace. Nu, nu e adevărat. Eu am alte înţelegeri cu Pompiliu Şelea, nu mă amestec în problemele lui de la Jiul", a spus Berceanu.

În luna mai a acestui an, deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat într-o conferinţă de presă că Berceanu scoate la vânzare toate hotelurile pe care le deţine indirect. Atunci a fost menţionat hotelul Panoramic din Calafat, care ar fi fost vândut cu 400.000 de euro. Întreaga avere, cea declarată şi cea eventual nedeclarată a lui Radu Berceanu a fost calculată de presă la aproape 18 milioane de euro. Evident, grosul ar fi reprezentat de valoarea hotelului Jiul.

Deşi Berceanu neagă proprietatea asupra hotelului Jiul, zvonurile au o bază foarte solidă - prietenul său Pompiliu Şelea, proprietarul hotelului nu i-ar mai fi mai returnat niciodată împrumutul. Vorbim de peste 7 miliarde de lei, împrumutaţi acum 13 ani, iar dacă Berceanu nu este numele unei instituţii de caritate, atunci poate fi proprietarul nenumit al unui hotel scos la vânzare.

Observator

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close