Antena 3 CNN Politică Începe campania electorală. Candidaţii şi partidele politice se confruntă cu restricţii

Începe campania electorală. Candidaţii şi partidele politice se confruntă cu restricţii

Începe campania electorală. Candidaţii şi partidele politice se confruntă cu restricţii
02 Mai 2008   •   09:27

Vineri, 2 mai, începe campania electorală pentru alegerile locale. Candidaţii se luptă pentru funcţiile de primar, preşedinte de consiliu judeţean, consilier judeţean şi local. Campania durează 30 de zile şi se va încheia pe 31 mai, la ora 7 dimineaţa. Biroul Electoral Central a început o şedinţă pentru a discuta mai multe contestaţii ale unor organizaţii locale de partid.

Pe tot parcursul campaniei, atât candidaţii, cât şipartidele politice se vor confrunta cu anumite restricţii. Aceştia nu au nu au voie să influenţeze alegătorii, oferindu-le bunuri alimentare sau de altă natură, ci doar materiale promoţionale - pixuri, steguleţe, tricouri şi şepci. Materialele trebuie să fie inscripţionată cu numele candidatului sau partidului care le distribuie. Ân cazul în care competitorii nu respectă aceste dispoziţii, vor fi pedepsiţi cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Afişele electorale nu trebuie să depăşească 5 metri lungime şi 3 lăţime şi pot fi amplasate numai în zonele speciale.

Candidaţii şi partidele politice au dreptul să-şi exprime opiniile în cadrul mitingurilor, adunărilor publice, prin mass-meida (televiziune, radio, presă scrisă). Nu este permisă organizarea acţiunilor de campanie electorală în unităţi militare şi în instituţiile de învăţământ în perioada de desfăşurare a cursurilor.

Informaţiile legate de calendarul campaniei electorale, programele politice, opiniile şi mesajele cu conţinut electoral vor fi prezentate numai în emisiuni informative - în care pot fi difuzate informaţii privind sistemul electoral, tehnica votării şi activităţile de campanie ale candidaţilor.



Candidaţii vor putea să îşi prezinte planul politic şi în emisiunile speciale şi în dezbateri electorale - în care candidaţii, jurnaliştii, analiştii şi alţi invitaţi pun în discuţie programele electorale şi temele de interes public.

În ceea ce priveşte sondajele de opinie, difuzarea acestora este permisă până în vinerea dinaintea alegerilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
O româncă prezidează completul de judecători pentru Netanyahu
x close