Antena 3 CNN Politică Institutul Ovidiu Şincai: Partidele ar trebui să susţină un candidat unic împotriva lui Băsescu

Institutul Ovidiu Şincai: Partidele ar trebui să susţină un candidat unic împotriva lui Băsescu

Institutul Ovidiu Şincai: Partidele ar trebui să susţină un candidat unic împotriva lui Băsescu
Sursa foto: institutul sincai
01 Feb 2009   •   23:56

Potrivit unui studiu prezentat de Institutul Ovidiu Şincai, Traian Băsescu a transformat România într-un regim autoritar. Studiul mai arată că pentru a putea câştiga bătălia de la alegerile prezidenţiale, împotriva actualului şef al statului, partidele politice ar trebui să ia în calcul şi prezentarea unui candidat unic, opus lui Traian Băsescu, un candidat care să dea populaţiei o nouă speranţă.
Liberalii vor avea un candidat propriu pentru alegerile prezidenţiale, pe care îl vor anunţa în luna martie, dar nu exclud varianta unui candidat comun.
?Orice insituţie politică din România, care poate să-l debarce pe Basescu de la conducerea României, trebuie luată în consideraţie. Trebuie să scăpăm de acest conducător toxic pentru România.? este de părere fostul ministru Eugen Nicolaescu.
De cealaltă parte, democrat liberalii lui Traian Băsescu susţin că fiecare partid ar trebui să aibă un candidat propriu. Analiştii Institutului Ovidiu Şincai mai susţin că anul acesta va fi dominat de tensiune. În primul rând, pentru că e nevoie de o guvernare eficientă pentru a diminua efectele crizei şi în al doilea rând pentru că Traian Băsescu doreşte să controleze în continuare instituţiile statului şi să-şi asigure un nou mandat de preşedinte.
?Singurul lucru care contează este ca toată puterea să fie concentrată şefului statului. Singurul care conduce. Ceilalţi nu contează. Nu contează că ministrul turismului nu are nicio competenţă în materie, dacă el are încrederea şefului statului este suficient.? este de părere analistul Adrian Severin.
Analiştii Institutului Ovidiu Şincai au ajuns la aceste concluzii după ce au analizat perioada alegerilor parlamentare de anul trecut şi felul în care guvernează actualul executiv.
Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close