Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu: Demisia Elenei Băsescu din PDL, o mişcare deşteaptă

Ion Cristoiu: Demisia Elenei Băsescu din PDL, o mişcare deşteaptă

Ion Cristoiu: Demisia Elenei Băsescu din PDL, o mişcare deşteaptă
Sursa foto: Roberta Anastase
18 Mar 2009   •   20:47

Elena Băsescu şi-a luat în propriile mâini cariera politică. Acuzată că promovează în politică pentru că este fiica tatălui ei, după o discuţie cu acesta, Elena Băsescu s-a desprins de PD-L, pe un ton ironic faţă de cei care au contestat-o. Va candida de una singură pentru Parlamentul European. Simbolul ei electoral va fi numărul de la maşină, EBA.

E o lovitură de imagine, dar şi un test pentru tatăl ei, pe care-l aşteaptă de asemenea alegerile în noiembrie. Elena Băsescu a eclipsat astăzi discuţiile din jurul acordului cu FMI, de care România se află la un pas. Preşedintele şi-a asumat îndatorarea externă a României cu o sumă de până în 20 de miliarde de euro, dintre care o treime va merge către băncile străine din România pentru deblocarea creditării. Unii analişti avertizează însă că sacrificiul pe care-l vor face românii nu va îmbunătăţi ratingul de ţară. Premierul Boc promite că va negocia dur cu FMI, în timp ce PSD avertizează că nu va accepta costuri sociale ridicate.

?Este o mişcare deşteaptă din punctul de vedere al preşedintelui şi al Elenei Băsescu. Prima obiecţie era că, trecută pe listă, lua locul unui pedelist şţ era trasă de partid. A doua problemă arată că acest angajament în politică nu e o glumă. Cea mai mare problemă va fi pentru PDL dacă nu renunţă deoarece, preşedintele a lăsat de înţeles că binecuvântează această carieră politică. Electoratul PDL este în mare parte al lui Traian Băsescu. Va trebui să aleagă între un membru PDL sau Elena Băsescu. Ştampila e una.? este de părere Ion Cristoiu.

Mulţi jurnalişti au comparat-o pe fiica preşedintelui cu o altă Elenă celebră, de asemenea apropiată de preşedintele Traian Băsescu, Elena Udrea. În legătură cu această comparaţie, Ion Cristoiu, care a realizat un interviu cu actualul Ministru al Turismului, afirmă: ?Elena Udrea este un personaj fantastic de ambiţios. Pe mulţi va popi, inclusiv pe cei apropiaţi. Este o ambiţie devastatoare de a intra în marea politică.?


PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/stirea_zilei




Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close