Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: PDL susţine înfiinţarea unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş

Kelemen Hunor: PDL susţine înfiinţarea unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş

Kelemen Hunor: PDL susţine înfiinţarea unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Mar 2012   •   14:15

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că s-a decis, luni, în coaliţie, elaborarea unei hotărâri de Guvern pentru înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, aceasta urmând să intre în şedinţa de Guvern de marţi, informează Mediafax.
   
Kelemen Hunor a declarat, luni, că liderul PDL, Emil Boc, a venit în coaliţie cu un mandat care arată că PDL susţine aplicarea Legii educaţiei "în spiritul şi litera ei, iar acest lucru se poate face prin adoptarea unei hotărâri de Guvern pentru înfiinţarea unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş".
   
"Am discutat, luni, în coaliţie despre situaţia UMF Târgu Mureş, iar preşedintele PDL, Emil Boc, a venit cu un mandat care suna în felul următor: PDL susţine aplicarea Legii Educaţiei în spiritul şi litera ei, iar acest lucru se poate face prin adoptarea unei hotărâri de Guvern pentru înfiinţarea unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş. În acest moment, discutăm despre textul propriu-zis, despre conţinutul HG, astfel încât marţi să intre în şedinţa de Guvern. Problema UMF Târgu Mureş sperăm să fie rezolvată", a spus liderul UDMR.
   
Potrivit unor surse, parlamentarii PDL nu agreează înfiinţarea unei astfel de linii pentru maghiarii de la UMF Târgu Mureş. La rândul său, UDMR ameninţă că nu va mai participa la şedinţele Guvernului până nu se va adopta hotarârea de Guvern.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor Emil Boc pdl
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close