Antena 3 CNN Politică Lia Olguţa Vasilescu, critici la adresa noului ministru al Muncii: „Râd şi plâng de câte ori o văd”

Lia Olguţa Vasilescu, critici la adresa noului ministru al Muncii: „Râd şi plâng de câte ori o văd”

Lia Olguţa Vasilescu, critici la adresa noului ministru al Muncii: „Râd şi plâng de câte ori o văd”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
06 Noi 2019   •   10:55

Lia Olguţa Vasilescu a criticat-o pe Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii, pentru declaraţiile făcute cu privire la salariile și pensiile românilor.

„Râd şi plâng de câte ori apare la TV noul Ministru al Muncii. Râd de cât e de incompetentă, plâng de ce îi aşteaptă pe salariaţi şi pensionari. Spune că nu va creşte salariul minim fără o discuţie cu patronatele şi sindicatele, nu ca până acum. Doamnă, Legea dialogului social prevede că majorările de salariu minim se fac după convocarea Consiliului Naţional Tripartit, din care fac parte reprezentanţii confederaţiilor sindicatelor şi patronatelor.

Ar trebui să ştiţi, că aţi fost ministru al Dialogului Social! În niciun an nu s-a aprobat salariul minim fără această negociere. Şi s-a votat în unanimitate până acum... Fără acest aviz nu se poate adopta hotărârea de guvern de majorare! Şi, ca să ştiţi şi asta, programul de guvernare se adoptă de Parlament si e general obligatoriu pentru membrii guvernului, ca orice lege... Aşa că nu îl certaţi pe Marius Budăi că l-a aplicat şi nu inţelegeţi dvs de ce...”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook. 

Noul ministrul al Muncii, Violeta Alexandru, a dat asigurari chiar înainte de a prelua atribuţiile de la minister că nu va tăia pensiile şi salariile românilor. În ceea ce priveşte creşterea salariului minim pe economie, decizia va fi luata după ce se va consulta cu partenerii sociali. 

×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu PNL PSD
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close