Antena 3 CNN Politică Liberalii acuză firma care se ocupă de iluminatul public în Bucureşti că face campanie pentru PD-L

Liberalii acuză firma care se ocupă de iluminatul public în Bucureşti că face campanie pentru PD-L

Liberalii acuză firma care se ocupă de iluminatul public în Bucureşti că face campanie pentru PD-L
03 Mai 2008   •   13:49

Theodora Bertzi şi Dragoş Dincă, candidaţii liberali pentru Primăria sectorului 3 şi Primăria sectorului 2, susţin că maşini aparţinând firmei Luxten au montat vineri seară pe mai multe străzi afişe electorale ale candidaţilor Partidului Democrat-Liberal. Acuzaţiile au fost făcute într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă de liberali. Theodora Bertzi a solicitat democrat-liberalilor să facă public tipul de contract pe care îl are cu firma Luxten pentru a ?nu plana suspiciuni că banii publici sunt folosiţi în campania electorală a candidaţilor PD-L?.

Cei doi liberali susţin că bannere electorale cu candidaţii PD-L Răzvan Murgeanu, Liviu Negoiţă şi Cezar Ionescu au fost montate vineri seară în B-dul Basarabia, lângă stadionul Lia Manoliu dar şi pe alte străzi din Capitală.

?Trebuie să se clarifice care este relaţia dintre firma Luxten, care asigură servicii publice din bani publici, şi campania electorală a PD-L. Luxten face ce trebuie pentru PD-L, pentru stăpânul de la Bucureşti, în loc să repare instalaţiile de pe străzile unde noaptea este beznă?, a declarat Bertzi. Ea a declarat că, în sectorul 3 panourile electorale montate poartă ?brandul PD-L?, cu unul dintre candidaţii acestui partid, Liviu Negoiţă.

?Acest lucru e imoral, dacă nu chiar ilegal. Oare aceste servicii publice sunt în slujba de casă a actualilor primari sau sunt în slujba cetăţenilor bucureşteni??, a spus candidatul PNL. Dragoş Dinică, candidatul PNL pentru sectorul 2 a acuzat şi faptul că primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, ?a ridicat pomana din bani publici la mare artă? oferind din banii primăriei 26.000 cozonaci şi 6.000 ouă.

Dinică a susţinut că, în această săptămână, au fost oferite de către Primăria sectorului 2 ?ajutoare de urgenţă? în valoare de 400.000 de lei pe zi. Dincă a precizat că luni, 5 mai, va sesiza inspecţia socială în aceste cazuri.

În urmă cu o lună, ziarul Ziua a publicat o amplă anchetă în care dezvăluia culisele afacerii dintre Primăria Capitalei şi societatea Luxten. Fiicele preşedintelui Băsescu s-ar fi aflat pe listele de plată ale firmei Luxten, cea care asigură iluminatul public în Capitală, scria ziarul Ziua.

De asemenea, cotidianul susţinea că firma care câştigă milioane de euro din luminiţele de sărbători s-ar fi bucurat de protecţia lui Traian Băsescu, pe când era primar.

Sursa foto: Gândul

Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close